• Zondag 1 bereikt nacompetitie voor promotie!

 • De mannen van zondag 1, onder leiding van technische staf, John, Dave en Dennis zijn vorig seizoen na het behalen van het kampioenschap gepromoveerd van de (reserve)vierde naar de derde klasse. Beetje tegen de eigen wens in, maar goed...Doelstelling van dit seizoen: 'Eindigen bij de eerste vijf', zo luidde de strenge John Pilon voorafgaand aan het seizoen.

  Dat het team vaak strijd voor elke meter, een hecht collectief is vol ras-CKC'ers en dat sommigen zelfs een bal recht vooruit kunnen schieten, wist iedereen op de club al, maar dat CKC haar eigen doelstelling overtrof kwam voor sommigen toch als een verrassing. Na de 4-1 overwinning op nummer 4 Excelsior '20 afgelopen zondag is CKC zondag 1 netjes 3e geworden in deze reserve derde klasse. Voor het zesde jaar op rij met het minste tegendoelpunten uit haar competitie. Een prestatie op zich. Deze eindklassering levert deze equipe een plaats op in de nacompetitie voor promotie naar de reserve tweede klasse. Maar daarover later meer.

  De laatste wedstrijd tegen Excelsior '20 stond vooral in het teken van het afscheid van een viertal spelers die dit seizoen stuk voor stuk o zo waardevol waren voor het team.

  Jeroen Thomassen, een echte veteraan en vaderfiguur voor het elftal. Als Jeroen linksback stond, leek het wel oud en nieuw. De ene na de andere vuurpijl werd dan afgevuurd op de rechtsbuiten. Vaak met een doeltrap of inworp als gevolg, maar kniesoor die daar op let. Coacht altijd de ballen uit de broek, maar vergeet zelf wel eens te luisteren. Jarenlang heeft hij diverse functies vervult bij de club, maar nu is het tijd om de schoenen aan de wilgen te hangen vanwege zijn drukke gezinsleven.

  Kevin Kamminga, dat hij nog geen standbeeld heeft bij elke ingang van het complex mag gerust een grof schandaal genoemd worden. Jaaaarenlang heeft hij, als de Jaap Stam van 't Veer menig enkel, knie en soms borstkas van spitsen uit de regio aan gruzelementen geschopt. Tussendoor kon hij soms ook best een aardig potje voetballen. Kevin tobde al een paar jaar met zijn fysieke gestel en is helaas niet in staat om zijn talent volgend seizoen wederom tentoon te spreiden.

  Dan die andere Kevin, Maaskant, Een echte CKC oudgediende. Heeft alle elftallen binnen CKC doorlopen. Behalve de eerste elftallen natuurlijk, want talent had die niet. Maar wat compenseerde hij dit altijd met een tomeloze inzet. Hele geulen werden er in het veld gesleten als hij weer opstoomde aan de rechterkant. Vroeger verdediger, nu omgetoverd als rechtsboetoe. Maakte nog een briljant doelpunt met een magnifieke kopbal in zijn afscheidswedstrijd. Dan ben je een grote. Kevin blijft meetrainen, dus de scheenbeschermers moeten helaas om blijven in het elftal, maar wedstrijden spelen zegt hij dus vaarwel. Kevin, het ga je goed.

  Last but not least, de Benjamin van het elftal, Jari Lagerwaard. Dit seizoen bij het team gekomen, maar daarvoor al regelmatig meegedaan. Heeft ook zijn hele jeugd voor de club gespeeld. Voetballend rustig en technisch, een lange bal om u tegen te zeggen en zelfs het mopperen en babbelen is er dit seizoen volledig uit. Jari laat zien een groeibriljant te zijn! Gaat helaas niet met het elftal mee vanwege werk en heeft een zondagelftal gevonden voor volgend seizoen.

  Deze knapen kunnen, samen met de rest van het elftal, hun toch al uitgebreide palmares vergroten door zichzelf naar promotie naar de tweede klasse te voetballen. Zojuist is bekend geworden dat de eerste horde HBS 5 uit Den Haag is. Op zondag 2 juni om half elf in de ochtend wordt daar afgetrapt en zal de Hofstad kennismaken met de vechters uit Rotterdam. Heeft u echt absoluut niets anders te doen, kom dan de jongens van CKC aanmoedigen. Spandoeken en fakkels zelf meenemen.

  De Razende Reporter