• Verdiende overwinning voor CKC

  23 nov 2019
 • Na een week zonder wedstrijd moest CKC vandaag aantreden tegen de buren van NOCKralingen aan het Toepad. Die ploeg staat in de middenmoot en de opdracht voor CKC was simpel; winnen om de strijd om het kampioenschap vol te houden.

  De technische staf van de ploeg uit Kralingseveer zag zich geconfronteerd met een aantal spelers dat niet beschikbaar was en men moest derhalve enige wijzigingen doorvoeren. Marlon van der Schelling verscheen aan de aftrap in het centrum van de verdediging in plaats van de geschorste Mark de Borst en Tim Bader verving Stefan Brons die vlak voor de wedstrijd ziek afhaakte. Mick Veldhoen begon als spits aangezien Vinicius Bongaertz als voorste middenvelder startte op de positie van de zieke Nick Koster. In het begin van de tweede helft kwam daar nog het uitvallen van Jeffey Bourne en Vinicius Bongaertz bij.

  Van meet af aan was duidelijk dat CKC de betere ploeg was. NOCKralingen, dat diverse basisspelers miste, probeerde het wel en bleef de hele wedstrijd goed tegenspel bieden maar kwam simpelweg tekort tegen dit CKC. In de eerste helft zochten de bezoekers de combinatie en lieten ze soms mooie aanvalspatronen zien maar stokte het spel op de laatste twintig meter van het veld. Daar liepen de combinaties vast en was men te slordig in de aannames en passing om echt gevaar te stichten. Daardoor duurde het een dik half uur voordat CKC de score opende. Uit een scherp aangesneden corner van aanvoerder Ruben Schippers was het Jeffrey Bourne die hard raak kopte en de 0-1 op het scorebord zette. Uit exact datzelfde scenario werd ook de 0-2 gemaakt in de laatste minuut van de eerste helft; aangever Ruben Schippers en afmaker, met het hoofd, Jeffrey Bourne. In de tussenliggende fase had de thuisploeg de enige echte kans van de wedstrijd gehad maar keeper Perry Heijser was alert en stopte de van dichtbij hard ingeschoten bal.

  Na de pauze, terwijl de duisternis snel inviel, veranderde er niets aan de verhoudingen op het veld. CKC had het initiatief en bleef ook scherp in het verdere verloop. Men bleef loeren op de kansen die ook kwamen en was iets vaster aan de bal. De keeper van NOCKralingen kon nog redding brengen op schoten van Tim Bader en Bjorn Setoe maar bij een snelle uitval was hij niet opgewassen tegen de lage inzet van Fabian Lemmob die daarmee de eindstand op 0-3 bepaalde. In de absolute slotfase kwam tenslotte Kyle Huibregtse nog in het veld voor zijn debuut. Inderdaad, de broer van Damien Huibregtse die zelf weer is aangesloten bij de selectie na blessureleed en op de bank zat.

  Na afloop was de technische staf tevreden over het verloop van de wedstrijd. “Het was niet altijd even goed en met name in de eerste helft waren we vaak te slordig. Maar we zijn blijven voetballen en hebben verdiend gewonnen, en dat is nu het voornaamste” aldus assistent trainer Wim Mostert na afloop.

  Volgende week speelt CKC thuis tegen Bolnes. Aanvang 14.45 uur op zaterdag 30 november op Sportpark ‘t Veer.

  CKC; Heijser; Sliep, Van der Spoel, Van der Schelling, Bader (83 K. Huibregtse); Schippers, Bourne (55 Zijta), Bongaertz (59 Loop); Setoe, Veldhoen, Lemmob


  Voor meer foto’s kunt u terecht op de facebook pagina van CKC 1