• Verdiende overwinning van CKC1 bij Maense

 • CKC wint uit verdient van Maense

  Maense kreeg als eerste een kans door slordig verdedigen van CKC, daarna was het CKC die het initiatief nam mede door het jonge middenveld Finn Zijta, Kaj Platteschor, Joey van Oosten en Thom Ritmeijer gemiddelde leeftijd van 20 jaar. Fraai ogende combinatie op het middenveld zoekende naar de snelle spitsen Yairo van Horik en Björn Setoe. Veel dreiging kwam van Yairo van Horik via zijn verre uitgooien dat  gevaar stichten in de zestienmeter gebied van Maense waardoor Swen Copier tweemaal koppend dwong hij de keeper van Maense tot knappe reddingen. Daarna kregen Karel Bleichrodt en Björn Setoe beide een grote kans die niet werden benut. In de 24e min. via Yairo van Horik een assist op Karel Bleichrodt die bijna op de achterlijn toch fraai binnenschoot 0-1. CKC bleef goed voetballen en kansen creëren een indraaiende corner van Yairo van Horik die werd getoucheerd door Joey van Oosten net voor langs. Björn Setoe op aangeven van Joey van Oosten een hard schot net voorlangs. In de 24e min. balverlies van CKC op de helft van Maense werd direct met een diepe pass de gevaarlijke rechterspits van Maense bereikt die behendig twee CKC verdedigers passeerde en fraai afrondde 1-1. CKC bleef er in geloven en bleef zeer goed voetballen en kansen creëren in de 41e min. Mark de Borst plaatst de bal naar de opkomende rechterback Karel Bleichrodt die vind Björn Setoe en kort door tikt naar Joey van Oosten die fraai de 1-2 binnen schoot.

   

  In de 2e helft zetten CKC het fraaie combinatie spel door en creëerde weer kansen. In de 60e min. kreeg CKC op rechts een corner genomen door Yairo van Horik deze bal veroorzaakte verwarring in de verdediging van Maense zij kregen de bal niet weg en kwam in de voeten van Mark de Borst die de bal binnen tikte tot zijn verbazing werd het doelpunt niet goed gekeurd vanwege vermeende buitenspel. Maar dat kon niet want de keeper en een verdediger van Maense stonden op de doellijn, de zeer goed leidende scheidsrechter dhr. W. Hoek had de verdediger bij de paal niet gezien. Na een gevaarlijk aanval weer van de rechterspits stond Perry Heijser onze keeper op de juiste plaats. In de 70e min. vond Thom Ritmeijer voor de derde keer in de diepte gaande linkerback Swen Copier die nu gelijk de bal naar binnen plaatste waar Yairo van Horik kwam aanlopen en scoorde fraai de 1-3. Het werd toch nog spannend toen Maense een corner nam op rechts en door niet goed ingrijpen van de CKC verdediging binnen werd gekopt 2-3. De overwinning kwam niet meer in gevaar CKC de staf en spelers waren tevreden over het spel enigste minpuntje was dat de  vele kansen gecreëerd door mooie combinatiespel niet werden benut.

   

  Opstelling: Perry Heijser, Mark de Borst, Stefan Brons (61e Damien Huibregtse), Swen Copier, Karel Bleichrodt 1 dlp., Thom Ritmeijer, Joey v. Oosten 1 dlp., Kaj Platteschor (83e Ruben Schippers), Finn Zijta, Yairo v. Horik 1 dlp. (75e Arjan Everding), Björn Setoe (75e Jesse Loozen).