• Veel gestelde vragen (FAQ)

  De presentatie zoals deze gegeven is tijdens de algemene ledenvergadering van 2016: Klik op deze link

   

  Het volledige vrijwilligersbeleidsplan kan je met deze link openen.

   

  Hieronder vinden jullie de meest gestelde vragen over het nieuwe vrijwilligersbeleid. We proberen deze lijst elke keer aan te vullen met nieuwe vragen en opmerkingen. Staat jouw vraag er niet tussen? Of vind je dat de antwoorden onvoldoende uitleg geven? Mail je opmerkingen dan naar: vrijwilligers@vvckc.nl
 • 1. Vanaf wanneer gaat het nieuwe vrijwilligersbeleid voor jou gelden

  Het vrijwilligersbeleid gaat het komende seizoen (2016-2017) in. Dit betekent dat je vanaf het volgende seizoen een vrijwilligerstaak of functie uitvoert of een vrijwilligersbijdrage betaalt.

   

  2. Voor wie geldt dit vrijwilligersbeleid?

  Dit vrijwilligersbeleid geldt voor alle actieve leden van CKC. Onder actieve leden verstaat CKC:

  Alle mensen die op het veld het voetbalspel beoefenen of daar voor trainen, ongeacht of dit in competitieverband, vriendschappelijk of onderling gebeurt.

   

  3. Voor welke leden van CKC geldt het nieuwe vrijwilligersbeleid NIET?

  Het beleid geldt niet voor:

  •  rustende leden
  •  donateurs
  •  zaalvoetballers
  •  Daarnaast betalen de actieve leden die in het komende seizoen al een taak of een functie gaan uitvoeren, géén vrijwilligersbijdrage.

    

  4. Vanaf welke datum kan ik mij aanmelden voor een functie of taak?

  We willen het graag mogelijk maken om je via de website van CKC aan te melden. De vrijwilligerscommissie is hard aan het werk om dit vanaf half juli 2016 klaar te hebben. Dit kan nog veranderen. Ook voor CKC is dit allemaal nieuw. Wij proberen jullie hier zo snel mogelijk meer over te laten weten. Hou de website en je e-mail goed in de gaten.

   

  5. Ik ben al vrijwilliger bij CKC. Moet ik toch een aanmeldformulier invullen en insturen?

  Nee. Wanneer je al een functie of taak uitvoert en dit ook komend seizoen doet, dan hoef je geen aanmeldformulier in te vullen.

   

  6. Ik ben al vrijwilliger bij CKC, alleen de taak of functie die ik uitvoer komt niet voor in het overzicht van functies en taken. Wat nu?

  Het kan zijn dat we bij het maken van het overzicht een functie of taak zijn vergeten. Waarschijnlijk vallen jouw werkzaamheden wel onder de nieuwe regels. Stuur in dat geval een e-mail naar de commissie vrijwilligerszaken (vrijwilligers@vvckc.nl). Schrijf in je e-mail op wat je doet voor CKC. De commissie vrijwilligerszaken laat je dan zo snel mogelijk weten of je een taak of een functie uitvoert die onder het beleid valt. Wanneer dit het geval is, dan passen we het overzicht van taken en functies aan.

   

  7. Ik heb een vrijwilligerstaak of functie bedacht die niet in het overzicht van functies en taken voorkomt. Wat nu?

  Het overzicht van functies en taken kan voortdurend wijzigen. Sommige taken of functies zullen in de toekomst verdwijnen. Nieuwe functies of taken worden toegevoegd. Heb je een nieuwe taak bedacht die volgens jou in het overzicht hoort te staan? Stuur in dat geval een e-mail naar de commissie vrijwilligerszaken (vrijwilligers@vvckc.nl). Schrijf in je e-mail op welke taak of functie je hebt bedacht. De commissie vrijwilligerszaken laat je dan zo snel mogelijk weten of jouw voorstel onder het beleid valt. Wanneer dit het geval is, dan passen we het overzicht van taken en functies aan.

   

  8. Ik ben al vrijwilliger en ik wil dit ook het nieuwe seizoen blijven. Ik wil in het nieuwe seizoen graag een andere functie of taak uitvoeren. Wat moet ik doen?

  In dat geval moet je het aanmeldingsformulier invullen en opsturen. Je geeft hierop aan dat je iets anders wilt gaan doen. Hierdoor krijgen we een goed overzicht van vrijwilligers met hun taken en functies

   

  9. Ik kan door omstandigheden geen vrijwilligerstaak uitvoeren. Wat moet ik doen?

  Kan jij door omstandigheden geen vrijwilligerswerk doen? Je neemt dan contact op met de commissie vrijwilligerszaken via vrijwilligers@vvckc.nl. We zullen dan samen kijken of er een andere oplossing mogelijk is. LET OP: je moet dit zelf melden. Wanneer je dit pas achteraf (afloop seizoen) meldt is de kans groot dat je toch een vrijwilligersbijdrage moet betalen.

   

  10. Hoe weet ik dat ik voor een vrijwilligerstaak ben ingeroosterd?

  De roosters voor vrijwilligerstaken en functies worden gepubliceerd op de website van de CKC (www.vvckc.nl) onder de knop "Vrijwilligersbeleid". Daarnaast hangen de roosters in de kantine van CKC.

   

  11. Ik ben ingeroosterd voor een vrijwilligerstaak, maar ik kan echt niet. Wat nu?

  Wanneer je bent ingeroosterd kan je niet zomaar afzeggen. Je probeert dan altijd eerst zelf voor een vervanger te zorgen. Ook kan je proberen je dienst met iemand anders te ruilen. Let op: Je moet dit zelf te regelen. Je meld dit ook aan de commissie vrijwilligerszaken en natuurlijk de commissie waar je jouw taak zou uitvoeren. Zij moeten weten dat jij niet komt, maar dat jij een vervanger hebt geregeld.

   Doet zich op het laatste moment toch een situatie voor waardoor jij echt niet kunt komen? Dan neem je zo snel mogelijk contact op met de commissie vrijwilligerszaken (vrijwilligers@vvckc.nl). Wij proberen dan alsnog voor een vervanger te zorgen.

  Wanneer het jou niet is gelukt om een taak volgens het rooster uit te voeren, dan wordt je op een ander tijdstip alsnog ingeroosterd.

   

  12. Waarom kan ik geen datum en tijd opgeven waarop ik mijn taak wil uitvoeren? Nu wordt ik ingedeeld op een tijdstip dat ik beslist niet kan.

  Je hebt op het aanmeldformulier de mogelijkheid om je voorkeur aan te geven voor een tijdstip waarop je taak of functie uitvoert. Hier wordt zo veel mogelijk rekening gehouden. Helaas lukt dit niet altijd. Wij hopen hierbij op jullie begrip.

   

  13. Ik wil graag mijn taak ruilen, maar ik weet niet wie ik daarvoor kan benaderen. Wat moet ik doen?

  Heb je geen gegevens van de persoon met wie je wilt ruilen? Neem dan contact op met de commissie vrijwilligerszaken (vrijwilligers@vvckc.nl).

   

  14. Als ik mijn taak heb geruild met iemand anders, maar mijn vervanger komt niet, heeft dat dan gevolgen voor mij?

  Heb je op tijd een vervanger geregeld en dit gemeld bij de commissies en deze zijn akkoord met de vervanging? Dan heeft dit geen gevolgen voor jou.

   

  15. Indien de wedstrijden zijn afgelast of als er geen programma is, hoef ik toch zeker niet te komen?

  In dat geval kan het zijn dat je toch jouw taak moet uitvoeren. Er kan immers een afwijkend programma zijn. Ook kunnen teams hebben besloten om te komen trainen. Bij twijfel moet je dit aan de commissie vrijwilligerszaken vragen. Zij vragen dit dan voor je na.

   

  16. Wat zijn de gevolgen als ik mijn vrijwilligerstaak niet of gedeeltelijk uitvoer?

  Hier heb je misschien een goede reden voor. Neem in dat geval zo snel mogelijk contact op met de commissie vrijwilligerszaken. Samen zoeken we dan naar een oplossing. LET OP: je moet dit zelf melden. Wanneer je dit pas achteraf (afloop seizoen) meldt is de kans groot dat je toch een vrijwilligersbijdrage moet betalen.

   

  17. Ik kies er voor om geen vrijwilligerstaak uit te voeren. Wat gebeurt er dan?

  Als vereniging vinden we deze keuze erg jammer. Samen willen we het voortdurende tekort aan vrijwilligers oplossen. Dit doen we onder het motto "vele handen maken licht èn leuk werk". Het is echter jouw keuze.

  Wanneer je geen vrijwilligerstaak of functie uitvoert, dan betaal je een vrijwilligersbijdrage van € 50,- .

   

  18. Kan ik in de loop van het seizoen van vrijwilligerstaak veranderen?

  Ja, dat kan. Dit kan echter alleen in goed overleg met de commissie vrijwilligerszaken. Zij kijken dit voor je na.

   

  19. Is het ook mogelijk om als team een vrijwilligerstaak te uit te voeren?

  Je kunt hiervoor een voorstel sturen naar vrijwilligers@vvckc.nl. De vrijwilligerscommissie zal het voorstel in beraad nemen. 

   

  20. Wat gebeurt er met het extra geld wat CKC krijgt uit de vrijwilligersbijdragen?

  Het extra geld gebruikt CKC om de kosten te betalen die de vereniging maakt om noodzakelijke werkzaamheden uit te voeren. Denk hierbij aan schoon- en herstelwerkzaamheden.

  Daarnaast wordt het extra geld gebruikt om vrijwilligers te helpen bij de werkzaamheden. Denk hierbij aan het aanbieden van cursussen of opleidingen, de aanschaf van materialen enz.

   

  21. Geldt de vrijwilligersplicht ook voor selectiespelers?

  Dit vrijwilligersbeleid geldt voor alle actieve leden van CKC. Onder actieve leden verstaat CKC:

  Alle mensen die op het veld het voetbalspel beoefenen of daar voor trainen, ongeacht of dit in competitieverband, vriendschappelijk of onderling gebeurt.
  Dit betekent dat de vrijwilligersplicht ook geldt voor selectiespelers