• Topper wederom onbeslist

 • Afgelopen zaterdag speelde CKC op een drukbezocht Sportpark Dorrestein de kraker tegen Nieuwerkerk. De ploeg uit Nieuwerkerk staat op de eerste plaats en de ploeg uit Kralingseveer volgt op 3 punten, zij het met een wedstrijd meer gespeeld. Wilde CKC de kansen op een eventueel kampioenschap nog levend houden dan volstond slechts een overwinning (waarna het alsnog afhankelijk zou zijn van de resultaten van Nieuwerkerk in de laatste wedstrijden). Naast de strijd om het kampioenschap stond er echter ook prestige op het spel. Bovendien was het een strijd tussen de twee minst gepasseerde verdedigingen van de competitie, waarin CKC tot nu toe slechts 17 tegentreffers te verwerken kreeg tegen 19 voor Nieuwerkerk, én die tussen de twee topscorers Bjorn Setoe (23 keer trefzeker voor CKC) en Remco Langerveld (22 keer doeltreffend voor Nieuwerkerk)

  De technische staf van de bezoekers had de beschikking over een uitgebreide en fitte selectie waarin ook linksback Stefan Brons weer speelklaar was. Trainer Mario Meijer koos voor Damien Huibregtse en Marlon van der Schelling als centraal duo achterin waardoor Mike van der Spoel door kon schuiven en met aanvoerder Ruben Schippers en Jeffrey Bourne het middenveld vormde.

  De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en speelde vol op de aanval. Dat leverde binnen 5 minuten een flink aantal corners op en CKC moest steeds meer achteruit. In de 8e minuut kantelde de wedstrijd echter volledig. Bjorn Setoe werd in de diepte weggestuurd en kon alleen ten koste van een overtreding door een van de centrale verdedigers van Nieuwerkerk worden afgestopt. Doorgebroken speler oordeelde de scheidsrechter en dus rode kaart. De trainer van Nieuwerkerk greep hierna direct in en wisselde zijn spits voor een nieuwe centrale verdediger. Met tien man liet Nieuwerkerk zich vervolgens terugzakken en beperkte het zich uitsluitend nog tot tegenhouden. CKC was nu het team in balbezit en moest een gat zien te vinden in de hechte defensie van de thuisploeg. Dat lukt slecht sporadisch zodat de bezoekers alleen in de slotfase van de 1e helft voor enig gevaar konden zorgen. Echte kansen ontbraken evenwel, terwijl Nieuwerkerk op de counter loerde en CKC dus achterin alert moest blijven. De rust ging in met een 0-0 stand.

  In de pauze bracht trainer Meijer bij CKC een extra aanvaller in het veld, Vinicius Bongaertz, in de jacht op een doelpunt en de overwinning. Jeffrey Bourne zakte een linie terug om van achteruit de opbouw te verzorgen en CKC had in de tweede helft daardoor meer dreiging. Toch was het Nieuwerkerk dat na 65 minuten de score opende door goed gebruik te maken van een moment van verslapping bij de verdediging van CKC. Keeper Perry Heijser kon de inzet van de doorgelopen aanvaller van Nieuwerkerk niet meer stoppen en de bezoekers keken tegen een 1-0 achterstand aan. Zij zetten vervolgens met hernieuwde krachten aan om de gelijkmaker te scoren en met Sebastiaan Kooijman werd een kopsterke pinchhitter ingebracht voor het laatste kwartier waarin CKC alles op de aanval gooide. Dat bracht tenslotte ook succes toen Mike van der Spoel bij een scrimmage in het doelgebied van Nieuwerkerk uit de draai de 1-1 op het scorebord zette. Ondanks verwoede pogingen van CKC bleef het bij die 1-1 waarbij ook de thuisploeg nog een keer goed doorkwam en met een kopbal de paal raakte

  Zo hielden de twee teams elkaar opnieuw in evenwicht, na de eerdere 1-1 in de heenwedstrijd op Sportpark ’t Veer. De ploegen toonden aan niet veel voor elkaar onder te doen. Het kampioenschap werd dan ook niet beslist in de onderlinge wedstrijden maar in de partijen tegen de teams die lager op de ranglijst staan. En daarbij speelde de mindere fase van CKC rond de winterstop uiteindelijk een cruciale rol.

  Volgende week speelt CKC de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen aangezien de ingeplande wedstrijd van 25 mei tegen HOV komt te vervallen. CKC moet op bezoek bij Gouderak, aanvang op zaterdag 18 mei om 14.30 uur op Sportpark Gouderak aan de Kattendijk 164. Veel staat er dan voor CKC niet meer op het spel, de ploeg moet zich gaan voorbereiden op de nacompetitie die op 2 juni van start gaat.

  CKC; Heijser; Bleichrodt, Huibregtse (46 Bongaertz), Van der Schelling, Brons (76 Bader); Schippers, Van der Spoel, Bourne; Setoe, Koster, Van Horik (76 Kooijman)


  Voor meer foto’s kunt u terecht op de facebook pagina van CKC 1