• Topper eindigt onbeslist

  24 nov 2018
 • Topper eindigt onbeslist

  Zaterdag speelde CKC opnieuw een belangrijke wedstrijd. Thuis op Sportpark ’t Veer ontving het dit maal de ploeg van Nieuwerkerk, die tweede staat in de rangschikking. CKC had vorige week zonder puntverlies de eerste periode binnengehaald en stond bij aanvang vijf punten voor op Nieuwerkerk dat vooraf gezien werd als de grootste favoriet voor de titel in de vierde klasse F. Door het puntenverschil stond de leiderspositie van CKC nog niet rechtstreeks op het spel maar het was wel opnieuw een test voor de formatie uit Kralingseveer die zich in het gewonnen duel van afgelopen week bij Bergambacht niet van haar beste kant had getoond. Nieuwerkerk kon zich geen verlies veroorloven aangezien het gat met CKC dan wel erg groot zou worden.

  Trainer Mario Meijer kon niet beschikken over middenvelder Jasper van Westen en zag in de warming-up Jeffrey Bourne afhaken met een hamstring blessure zodat hij zijn vertrouwde middenveld aan moest passen. Tim Bader en Darwin Nunes namen hun plaats in in het basiselftal.

  Nieuwerkerk begon fel aan de wedstrijd en zette KC direct vast op eigen helft. De thuisploeg had zeker in de beginfase moeite om onder de druk uit te voetballen en moest noodgedwongen veelvuldig de lange bal hanteren. Er ontstond een wedstrijd met veel strijd, veel duels en zeker van de kant van de thuisploeg nerveus spel met veel snelheid maar onverzorgd en met weinig rust aan de bal. Van beide kanten leverde het overigens geen uitgespeelde kansen op. Toch was het Nieuwerkerk dat de ban brak en als eerste scoorde. Slordig inspelen van CKC leverde balverlies op waarna een speler van de bezoekers vrij gespeeld kon worden, en met een strakke diagonale schuiver de bal van afstand nauwkeurig in de hoek binnenschoot. Keeper Heijser was kansloos op dat schot. Vanaf dat moment leek CKC beter bij de les te komen en kreeg het meer grip op de wedstrijd. Het aanvalsspel werd beter en men creëerde enkele kansjes maar tot een doelpunt leidde dat niet. Bij het rustsignaal stond er derhalve een 0-1 op het scorebord.

  CKC kwam na de pauze sterk tevoorschijn en nam het initiatief in de wedstrijd volledig over. Het grootste deel van de tweede helft speelde zich af op de helft van Nieuwerkerk en de thuisploeg ging gepassioneerd op zoek naar de gelijkmaker. Die hing lang in de lucht maar het duurde nog tot 5 minuten voor tijd voordat het doelpunt viel. Yairo van Horik speelde zich knap vrij en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied hard en onhoudbaar de 1-1 binnen. Dat was ook de eindstand.

  Na afloop was trainer Meijer blij met het behaalde gelijkspel. “Gezien het wedstrijdverloop hadden we ten minste recht op een gelijkspel. Vanaf het laatste kwartier van de eerste helft zijn we de bovenliggende partij geweest en we voelen ons dan ook de morele winnaar”.

  Volgende week moet CKC op pad naar Ammerstol. Op Sportpark De Snackert speelt het tegen de plaatselijke SV; wederom een zware tegenstander aangezien Ammerstol aan een gestage opmars bezig is en inmiddels de derde positie bezet nog boven Nieuwerkerk. Aanvang op zaterdag 1 december om 14.30 uur.
  CKC; Heijser; Van der Schelling, Huibregtse, Derksen, Brons; Schippers, Nunes, Bader (81 Van der Linden); Setoe, Koster, Van Horik


  Voor meer foto’s kunt u terecht op de facebook pagina van CKC 1