• Spoorboekje 2020-2021

 • Jeugdteams

  In het komende seizoen zal de jeugdafdeling van CKC met 19 teams deelnemen aan KNVB competities. Hiervan zijn 3 meisjes en 16 jongens-teams.

   

 • De tabel hiernaast toont de teams die bij de KNVB zijn opgegeven alsmede de klasse waarin zij bij voorkeur zouden moeten worden ingedeeld. Alle teams zijn voor het komende seizoen opgegeven voor het KNVB beker programma in dezelfde klasse.

  Alle teams zijn bij de KNVB aangemeld met een voorkeurstijd voor thuiswedstrijden. Het schema hiernaast geeft weer wat aan de KNVB is opgegeven.
  Voor uitwedstrijden geldt dat we geen invloed hebben op aanvangstijden, omdat deze worden bepaald door de ontvangende verenigingen.

 • KNVB bekerprogramma

  De voorronde van het KNVB bekerprogramma wordt gespeeld voor aanvang van de competitie

  • Alle teams vanaf O13 spelen 3 wedstrijden in een poule van 3 of 4 teams vanaf 29 augustus.
  • JO14-1 speelt geen voorrondes en is direct geplaatst in de knock-out fase.

   

  KNVB competitie

  Na afloop van het beker programma start de competitie.

  • Alle pupillenteams tot en met de JO12 spelen volgens het 4-fasenmodel (zie verdere uitleg hierna) en zullen beginnen op 5 september met hun eerste wedstrijd.
  • Alle overige jeugdteams spelen, vanaf 19 september in een najaars- en voorjaarsreeks twee halve competities in een poule van 12 teams.

   

  4-Fasenmodel

  Het voetbalaanbod voor de pupillen (JO7 t/m JO12) gaat er vanaf het seizoen 2020/’21 iets anders uitzien. Het vier fasen-model wordt ingevoerd. Het seizoen wordt opgesplitst in 4 fasen, 2 in het najaar en 2 in het voorjaar.

  De indeling van de eerste fase (klasse niveau) gebeurt nog steeds op basis van de teaminschrijving van de vereniging. In het 4-fasenmodel is het een streven om de reisduur te beperken en wordt er niet gespeeld in de schoolvakanties. Beker- en inhaalwedstrijden komen voor deze leeftijdscategorieën te vervallen.

   

  Passend voetbalaanbod

  Het 4-fasenmodel is gebaseerd op het voetballende kind en hoe hij/zij optimaal plezier beleeft aan het voetballen in een veilige omgeving en hoe hij/zij zich daarbinnen ontwikkelt. De belevingswereld van de pupillen en hun ambities en drijfveren om te voetballen zijn het uitgangspunt voor de inrichting van dit voetbalaanbod. Eén van de grote voordelen van dit model is de mogelijkheid om pupillenteams sneller te herindelen, mits noodzakelijk. Hierdoor komen er veel minder grote scores voor en worden er meer wedstrijden gespeeld waarbij de krachtsverhouding tussen teams in balans is. Dit laatste leidt tot meer plezier bij de kinderen, en zorgt er uiteindelijk voor dat kinderen langer blijven voetballen.

  Voor meer informatie betreffende het 4-fasenmodel kunt u terecht bij de wedstrijdsecretaris of  op de site van de KNVB: https://www.knvb.nl/assist/assist-wedstrijdsecretarissen/veldvoetbal/aanbod-competities/gelijkwaardige-competities/4-fasenmodel

 • Senioren

 • In het komende seizoen zal de seniorenafdeling van CKC met 8 veldteams deelnemen aan KNVB competities. 5 teams, waaronder ons standaardelftal CKC 1 op zaterdag en 3 teams op zondag.
  De tabel hiernaast toont de teams die bij de KNVB zijn opgegeven, alsmede de klasse waarin zij bij voorkeur zouden moeten worden ingedeeld.

 • KNVB bekerprogramma

  Alle teams zijn voor het komende seizoen opgegeven voor het KNVB beker programma in dezelfde klasse.
  De voorronde van het KNVB bekerprogramma wordt gespeeld vóór aanvang van de reguliere competitie en bestaat uit het spelen van een halve competitie in een poule van 4.
  Dat wil dus zeggen 3 wedstrijden en wel op de volgende datums:

  • Voor CKC 1-ZAT, ZAT-2: 29 augustus, 5 en 12 september
  • Voor de overige teams als ZAT-3, ZAT-4 en VR1 gelden dezelfde data.
  • Voor CKC ZON-1, ZON-2 en VE1 op: 30 augustus, 6 en 13 september.

  KNVB competitie

  De competitie zal aanvangen na afloop van de bekerwedstrijden.

  • CKC 1-ZAT speelt vanaf 19 september een competitie met 13 teams.
  • Alle overige teams spelen vanaf 22 en 23 september een competitie met 12 of 14 teams.

  Overige teams

 • In het komende seizoen hebben we ook nog een paar “eigen” teams, zoals de allerjongste, onze Kabouters, De Vroege Vogels en de 35+1 teams spelen.
  Zij spelen allen geen KNVB-wedstrijden.
  Deze teams zijn weergegeven in deze tabel.

 • Trainingen

  Vanwege de aangepaste regelgeving rondom Covid’19 en de daarmee vreemde vakantieperiode zullen de trainingen voor de meeste teams op maandag 10 augustus weer beginnen.
  Dit kan per team wel iets afwijken.
  Voor de trainingstijden zie de volgende pagina: https://www.vvckc.nl/trainingstijden-2020-2021/

  Wedstrijdwijzigingen

  Het wijzigen van een wedstrijd naar een andere ander tijdstip op dezelfde speeldag kan alleen in onderling overleg met de wedstrijdsecretaris.

  Tot 8 dagen voor aanvang van de wedstrijd kan hij eenzijdig de aanvangstijd aanpassen. Ook kan de wedstrijd worden verplaatst naar het terrein van de tegenstander.
  Verplaatsen naar een andere datum kan alleen in overleg én met wederzijdse toestemming van de wedstrijdsecretaris én de tegenstander.

  In uiterste noodzaak kan 1 keer per seizoen gebruik worden gemaakt van de snipperdag. Deze dient uiterlijk op maandagavond 18:00 uur vooruitlopend aan de betreffende wedstrijd kenbaar worden gemaakt bij de wedstrijdsecretaris.

  Voetbal Rijnmond Cup

  Net als in voorgaande seizoenen zal elk 1-ste team, in elke categorie worden ingeschreven voor de Voetbal Rijnmond Cup.
  Het programma van deze cup zal worden verwerkt in het speelschema van onze website www.vvckc.nl/wedstrijdprogramma en op de website van de cup zelf www.voetbalrijnmondcup.nl

  De wedstrijden zullen op doordeweekse avonden gespeeld gaan worden.
  Indien een team een vrij weekend heeft, kan, na overleg met de wedstrijdsecretaris van CKC én de tegenstander worden afgesproken dat de wedstrijd op een zaterdag gespeeld gaat worden.
  Voor wijzigingen van speeldata geldt dezelfde regeling als voor competitie- en bekerwedstrijden (zie hierboven onder Wedstrijdwijzigingen).

  Spelregelwijzigingen

  Zoals bijna elk seizoen zijn er door de IFAB en de KNVB diverse spelregels gewijzigd die het spelletje nog duidelijker moeten maken. Ergernissen van sommige regels worden weggenomen en door het invoeren van andere regeltjes wordt het spelletje sneller gemaakt. Of je het er nu mee eens bent of niet, dit zijn de (spel-)regels en daar zul je het mee moeten doen.

  Onze scheidsrechters zullen toezien op de handhaving van deze regels.
  Regel is dat deze scheidsrechters altijd gelijk hebben, zelfs als ze een foutje hebben gemaakt.

  Protesten kunnen na afloop van de wedstrijd worden kenbaar gemaakt, maar het verloop van de wedstrijd wordt nooit gewijzigd.


  Protesten tijdens en direct na afloop van de wedstrijd, in de richting van onze scheidsrechters zullen niet worden geaccepteerd. Het bestuur zal hier altijd achter de scheidsrechter gaan staan.

  Heb je vragen over de spelregels en/of de spelregelwijzigingen, laat je dan informeren door de wedstrijdsecretaris, de scheidsrechterscoördinator en/of de scheidsrechters.
  De wijzigingen voor dit seizoen zijn te vinden op de volgende pagina: https://www.knvb.nl/downloads/bestand/11267/spelregelwijzigingen-2020-2021

  Vragen met betrekking tot dit spoorboekje?

  De wedstrijdsecretaris van CKC is te bereiken per email via wedstrijdsecretaris@vvckc.nl

  De technische commissie van CKC is te bereiken via het emailadres: tc@vvckc.nl