• Simpele overwinning CKC

  26 nov 2017
 • Simpele overwinning CKC


  Afgelopen zaterdag speelde CKC op Sportpark ’t Veer de thuiswedstrijd tegen Swift Boys dat zich in de onderste regionen van de ranglijst bevindt. De koploper deed wat verwacht mocht worden en won de wedstrijd met 3-0 waardoor het ongeslagen bovenaan blijft staan.

  Trainer Jeffrey Frijters had een ruime keuze aan spelers tot zijn beschikking maar moest wel zijn basisopstelling wijzigen. Door omstandigheden moest hij twee centrale verdedigers missen; Jeffrey Swijnenburg zal voorlopig door werkzaamheden niet kunnen spelen en Sebastiaan Kooijman werd uit voorzorg met een lichte blessure aan de kant gehouden. Hun plaats werd ingenomen door Marlon van der Schelling en Damien Huibregtse. Omdat Damian Sliep nu rechtsback stond en Tim Bader vanaf de linksachter positie startte was de gehele verdediging veranderd in vergelijking met de afgelopen weken. Op het middenveld was er een basisplaats voor Darwin Nunes.

  De thuisploeg begon voortvarend aan de wedstrijd in een poging zo snel mogelijk een goal te forceren. Dat lukte uitstekend toen aanvoerder Ruben Schippers al in de 2e minuut een harde voorzet vanaf de rechterflank van dichtbij binnenschoot nadat hij goed voor zijn man was gekomen. Dat leek het startsein voor een mogelijk grote uitslag aangezien de bezoekers de gehele eerste helft niets in hadden te brengen. Toch moest men nog een half uur wachten alvorens Fabian Lemmob de 2-0 binnen wist te tikken. Dezelfde speler rondde vlak voor de pauze ook een prachtige actie van Qrushinco Rosina op de achterlijn beheerst af en scoorde zo zijn tweede van de wedstrijd.

  Na de rust was het spel, wegens de invallende duisternis gespeeld bij kunstlicht, niet erg hoogstaand. CKC kreeg nog wel kansen, had ook moeten scoren maar verzuimde de voorsprong verder uit te bouwen. Aan de andere kant kreeg Swift Boys tweemaal een kans maar was het keeper Perry Heijser die uitstekend ingreep en zijn doel schoon hield.

  De enige opwinding kwam tien minuten voor tijd toen Marlon van der Schelling volkomen onverwachts om onduidelijke redenen van het veld werd gestuurd bij een actie waarvan ook de staf van de bezoekende partij aangaf dat er niets aan de hand was. Maar ook met tien man kwam de overwinning van CKC geen moment meer in gevaar.

  “Niet onze beste wedstrijd” sprak trainer Frijters na afloop, “en onnodig dat we door nonchalance nog twee kansen weggeven. Maar verder hebben we gewoon gedaan wat we moesten doen. We gaan wel in beroep tegen de rode kaart want dat was nergens op gebaseerd. Het zou wel heel vervelend zijn als we hierdoor nog een centrale verdediger moeten missen.”

  Aanstaande zaterdag speelt CKC uit tegen Moordrecht. Aanvang 14.30 uur, zaterdag 2 december op Sportpark Het Lage

  CKC; Heijser; Sliep, Huibregtse, Van der Schelling, Bader: Schippers (45 Oostdijk), Van Westen, Nunes; Bouyakhrichan (60 Van Druten); Lemmob (75 Spanjersberg), Rosina
  Voor foto's kunt u terecht op de facebook pagina van CKC1