• Scheidsrechter

 • Als scheidsrechter fluit je wedstrijden op CKC en doe je, je best om wedstrijden zo eerlijk en sportief mogelijk te laten verlopen.
  Wat vertel je langs de lijnen wat je voor de club doet?:
  Ze noemen mij nu al de Bjorn Kuipers van het Veer.
  Wat je echt doet:
  Samen met de coördinator Scheidsrechterszaken Remco van der Hul ga je eerst in gesprek over jouw ambities en huidige ervaring. Tijdens dit gesprek kun je al je vragen aan Remco stellen en krijg je de basis-regels toegereikt. Remco zal jou, aan de hand van dit gesprek, indelen op drie wedstrijden. Onervaren scheidsrechters zullen worden ingezet bij pupillen-wedstrijden om te zien of zij fluiten leuk vinden. Ben je al een meer ervaren scheidsrechter is het goed mogelijk dat je hulp wordt gevraagd bij het fluiten van junioren of zelfs senioren wedstrijden.
  CKC doet haar best om je na elke wedstrijd te voorzien van feedback. Na drie gefloten wedstrijden zal je met Remco bespreken of je vaker wilt fluiten en of je toetreedt tot het talentvolle scheidsrechterteam van CKC.
  Team:
  Coördinator Scheidsrechterszaken Remco van der Hul is sinds jaar en dag druk bezig met het opleiden van nieuwe scheidsrechters. Dat CKC hier aan de hand van Remco goed mee bezig is bleek afgelopen mei. CKC werd afgelopen 21 mei beloond door de KNVB met de KNVB ARAG FairPlay-certificering. Dit certificaat staat voor een professioneel arbitragebeleid binnen de vereniging en uit zich in de kwaliteit en zichtbaarheid van scheidsrechters. Wanneer jij na drie wedstrijden besluit om door te gaan als scheidsrechter bij CKC zal jij je aansluiten bij dit talentvolle team dat bestaat uit ruim 20 scheidsrechters.
  Hoewel dit team misschien groot klinkt zijn er scheidsrechters die wekelijks twee wedstrijden op één dag fluiten. Jouw hulp is hard nodig om deze hobby ook voor de andere scheidsrechters leuk te houden.
  Wat biedt deze functie jou?:

  • Als je drie keer een wedstrijd hebt gefloten heb je voldaan aan de vrijwilligersbijdrage van 50 euro.
  • Wanneer je na de drie wedstrijden besluit door te gaan als scheidsrechter is CKC bereid om in jou te investeren. Het is mogelijk om via CKC de door de KNVB erkende scheidsrechter diploma’s te halen.
  • Je kunt toetreden tot een talentvol team dat elkaar helpt en van elkaars feedback leert.
  • Voor vele leden is scheidsrechter naast voetbal een nieuwe hobby geworden.
  • Mocht je fluiten echt leuk vinden en ben je talentvol dan zit er in de toekomst misschien een leuke nieuwe bijbaan in als KNVB scheidsrechter!

   Wat vragen we van jou?

  • In overleg met Remco van der Hul plan je drie wedstrijden in. We vertrouwen er op dat je deze drie wedstrijden komt fluiten.
  • Je doet je best om de wedstrijden zo eerlijk en sportief mogelijk te laten verlopen.
  • Na de drie wedstrijden treden we graag in gesprek om te bespreken of je deze functie vaker wilt invullen.

  Ben jij die ouder aan de lijn die het altijd beter weet dan de scheidsrechter, of ben jij die jonge talentvolle jeugdspeler die ook als scheidsrechter zijn clubhart wilt tonen wacht dan niet langer! Meldt je aan als scheidsrechter en CKC neemt contact met jou op. Aanmelden kan doormiddel van onderstaande link. Heb je nog vragen over deze taak of ken je iemand die volgens jou perfect bij deze taak zou passen, stuur dan een mailtje naar vrijwilligers@vvckc.nl