• Ruime zege voor effectief CKC

 • Zaterdag moest CKC naar Sportpark Toepad voor de uitwedstrijd tegen SDV. De ploeg uit Kralingseveer begon aan de wedstrijd als koploper, met voorsprong op de concurrenten HWD, Nieuwerkerk en Bergambacht. Daarbij moet wel aangetekend worden dat CKC tot nog toe tegenstanders heeft getroffen uit de onderste regionen van de ranglijst terwijl Bergambacht en Nieuwerkerk al tegen elkaar zijn aangetreden. Met SDV trof de koploper een tegenstander uit de middenmoot van de rangschikking.

  Trainer Mario Meijer had een ruime keus met een nagenoeg fitte selectie waarin alleen Marlon van der Schelling moest afhaken.

  De wedstrijd werd gespeeld op een echte grasmat hetgeen voor de bezoekers even een aanpassing vergde. In de beginfase had CKC het dan ook moeilijk maar toch wist het al binnen tien minuten op voorsprong te komen. Bjorn Setoe rondde na goed voorbereidend werk van Yairo van Horik en Ruben Schippers koelbloedig af. De thuisploeg liet zich daardoor echter niet uit het veld slaan en kreeg na een kwartier spelen een tweetal goede mogelijkheden, maar mede door prima keeperswerk van Perry Heijser hield CKC de nul. En binnen twintig minuten maakte het ook de 0-2 via Yairo van Horik uit een voorzet van Nick Koster. Na een half uur spelen mocht vervolgens Jeffrey Bourne aanleggen vanaf elf meter voor de 0-3 nadat Bjorn Setoe onreglementair afgestopt was binnen de zestien. Toch wist CKC de wedstrijd niet helemaal onder controle te krijgen en bleef SDV gevaarlijk via de snelheid van met name de beide flankaanvallers. De bezoekers hielden echter stand en gaan met een comfortabele voorsprong de rust in.

  Na de pauze neemt SDV direct het initiatief en zet CKC onder druk. CKC blijft echter koel en weet in de 60e minuut uit een scherpe en snelle aanval via opnieuw Bjorn Setoe de 0-4 te scoren. Daarmee gaat de wedstrijd op slot en komt de overwinning voor de ploeg uit Kralingsveer niet meer in gevaar. Uiteindelijk maakt CKC, dat met name in de combinatie beter is dan de tegenstander, via Bjorn Setoe ook nog de 0-5 en de 1-6. SDV scoort nog wel een eretreffer maar de drie punten gaan voor de zesde keer op rij naar CKC.

  Na afloop van de wedstrijd was assistent-trainer Diederik Timmermans tevreden met de uitslag. “We hadden het best lastig in het begin en gingen snel mee met het spelen van de lange bal. We speelden tegen een tegenstander met veel individuele kwaliteiten maar we hebben goed gebruik gemaakt van de ruimte die we kregen. En we waren heel effectief zodat we alsnog een prima uitslag neer konden zetten”.

  De komende weken worden voor CKC interessant met wedstrijden tegen de nummers 3, 4 en 5 van de huidige rangschikking. Volgende week verdedigt CKC allereerst in een thuiswedstrijd op Sportpark ’t Veer de koppositie tegen Zestienhoven, de nummer 5 van de ranglijst. Aanvang op zaterdag 3 november om 14.45 uur.


  CKC; Heijser; Sliep, Nunes (70 Van der Linden), Huibregtse, Brons; Schippers, Bourne (80 Derksen), Van Westen; Setoe, Koster (75 Bader), Van Horik


  Voor meer foto’s kunt u terecht op de facebook pagina van CKC 1