• Revanche voor CKC

  2 feb 2020
 • Zaterdag moest blijken in hoeverre CKC de enorme deceptie van afgelopen week had verwerkt. Tegen LMO verspeelde de ploeg uit Kralingseveer een zeker lijkende overwinning door een doelpunt in de laatste minuut, waardoor het perspectief op een kampioenschap ineens een stuk minder werd. Tegenstander was dit keer op Sportpark ’t Veer De Egelantier Boys. Tegen dit team verloor CKC de openingswedstrijd waardoor het vanaf dag één in de achtervolging moest op de koploper. Er was derhalve iets goed te maken.

  Het middenveld van de thuisploeg was wederom het zorgenkindje voor de technische staf vanwege het ontbreken van zowel Ruben Schippers als Jeffrey Bourne door blessures. Nick Koster droeg de aanvoerdersband en hij begon op het middenveld samen met Mark de Borst en Vinicius Bongaertz.

  CKC begon aan de wedstrijd met de duidelijke intentie om zo snel mogelijk een doelpunt te maken. Nadat een fraaie vrije trap van Mark de Borst nog op even fraaie wijze door de keeper van De Egelantier Boys was gestopt, was het Fabian Lemmob die rond de 10e minuut de 1-0 aantekende door een afvallende bal in het strafschopgebied hard binnen te schieten. Maar de bezoekers gaven niet zomaar op en wisten binnen vijf minuten de gelijkmaker te scoren. Vanaf dat moment ging de wedstrijd redelijk gelijk op en moest CKC meermaals een corner toestaan aan De Egelantier Boys. De thuisploeg probeerde wel te voetballen maar de veldbezetting klopte niet altijd en men was in de opbouw vaak te slordig. Pas in de 37e minuut wist men het tij te keren. Bjorn Setoe ging goed door na een mooie diep gegeven bal en haalde op de voor hem kenmerkende wijze van tien meter hard en doeltreffend uit. Dit was de duw in de rug die CKC nodig had en nog voor de rust liep men verder uit naar 4-1. Bjorn Setoe scoorde beide goals en produceerde daarmee een zuivere hattrick.

  Na de rust ging het snel. Nog voor de toeschouwers goed en wel op hun plaats zaten had CKC in de eerste minuut van de tweede helft via Mick Veldhoen de 5-1 binnengeschoten. De Egelantier Boys antwoordde direct en maakte uit een snelle tegenaanval de 5-2. Maar toen opnieuw Bjorn Setoe, met zijn 4e en 5e treffer de stand op 7-2 bracht was het gedaan met de tegenstand van de bezoekers. Uiteindelijk liep CKC uit naar een eclatante 10-2 overwinning. Mick veldhoen scoorde nog twee keer en ook de voor Bjorn Setoe ingevallen Karel Bleichrodt wist het net te vinden door met een knappe boogbal de keeper van De Egelantier Boys te verschalken.

  Trainer Mario Meijer was na de wedstrijd vooral blij met de uitslag. “We begonnen niet goed aan de wedstrijd en in de eerste helft was de tegenstander een hele periode zeker niet minder dan wij. Ook verdedigend stonden we niet altijd even goed. En dan maken we toch gewoon tien doelpunten! Dus dat hebben de jongen goed gedaan.” Helaas liep CKC niet in op koploper LMO dat nipt met 1-0 de nummer 3 Maense versloeg. Ondanks het grote verschil in doelsaldo ten faveure van CKC blijft de achterstand 6 punten terwijl de twee bovenste ploegen steeds meer afstand nemen van de teams daaronder.

  Volgende week speelt CKC uit bij Ommoord. Aanvang zaterdag 8 februari om 14.30 uur op Sportcomplex Zwansnesse.

  CKC; Heijser; Van der Schelling, Van der Spoel, Huibregtse (68 Sliep), Brons; De Borst, Koster, Bongaertz ( 85 Sijta); Setoe (80 Bleichrodt), Veldhoen, Lemmob


  Voor meer foto’s kunt u terecht op de facebook pagina van CKC 1