• Pijnlijke nederlaag voor CKC

  8 dec 2018
 • Pijnlijke nederlaag voor CKC

  Zaterdag speelde CKC op Sportpark ’t Veer de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2018. De afgelopen weken heeft de ploeg uit Kralingseveer een drietal zware wedstrijden gespeeld tegen de naaste concurrenten uit de competitie, waarbij men voetballend niet altijd overtuigde maar waarbij men volop karakter toonde en met zeven uit drie wel goede zaken deed voor de ranglijst. En de ongeslagen status wist te behouden. De tegenstander was ditmaal Bolnes, een team uit de middenmoot dat in vorm lijkt te zijn en dat de laatste tijd een reeks van goede resultaten heeft behaald.

  In de selectie van CKC ontbrak keeper Perry Heijser, een van de steunpilaren van het elftal, die een breuk in zijn hand heeft opgelopen en die tot na de winterstop zal zijn uitgeschakeld. Hij werd vervangen door Thom Martherus. Trainer Mario Meijer had een basisplaats ingeruimd op het middenveld voor Darwin Nunes.

  CKC begon heel slordig aan de wedstrijd en leek niet scherp te zijn. Dat leverde Bolnes direct een tweetal kansen op en de bezoekers leken daardoor goed in de wedstrijd te komen. De thuisploeg had moeite om de combinatie te vinden en het eigen spel te spelen, en kon de wedstrijd niet naar zich toe trekken. Toch was het CKC dat de score in de 25e minuut opende via Yairo van Horik die vanaf de rand van het strafschopgebied hard en doeltreffend uithaalde. Het spelbeeld veranderde evenwel niet en Bolnes bleef de bovenliggende partij. Met hoge en diepe ballen achter de verdediging bracht het CKC continu in de problemen. Dat leverde een aantal hele en halve kansen op. Een paar minuten voor de rust was het raak en scoorden de bezoekers de gelijkmaker. Ruststand 1-1.

  De tweede helft begon op dezelfde manier als de eerste. Bolnes nam het initiatief hetgeen direct een tweetal kansen opleverde. De eerste werd nog gemist maar de bezoekers profiteerden van slecht uitverdedigen van CKC en maakten al na 5 minuten de 1-2. Vanaf dat moment ging de thuisploeg met de moed der wanhoop op zoek naar de gelijkmaker maar zonder veel succes, ofschoon Yairo van Horik nog op de lat schoot. In de spannende slotfase was het echter Bolnes dat bij een corner attenter was dan CKC en de 1-3 binnenschoot. Daarmee leek de wedstrijd beslist maar CKC zette nog één keer vol aan. Eerst raakte Daniel van der Linden de paal waarna de bal terug het veld in stuiterde en twee minuten voor tijd schoot Jeffrey Bourne een vrije trap fraai raak. Het was echter te weinig om nog een punt te pakken en na het laatste fluitsignaal moest CKC dan ook constateren dat het de ongeslagen status was kwijtgeraakt.

  Na afloop gaf trainer Meijer de credits aan Bolnes. “Zij zetten ons goed onder druk en we waren vandaag niet bij machte om daar onder uit te voetballen. De dingen die we normaal prima beheersen liepen helemaal niet en combinerend waren we veel te slordig. Dat is zeker ook de verdienste van de tegenstander en we hebben gewoon verdiend verloren. We hadden ook geen geluk met een bal op de lat en een op de paal maar over het geheel was het niet goed genoeg van onze kant.”

  Volgende week moet CKC naar Sportpark Duivesteyn voor de wedstrijd tegen vv Hillegersberg, de laatste in de eerste seizoenshelft. In die wedstrijd wordt ook bepaald of CKC, met nog twee punten voorsprong op de concurrentie, als lijstaanvoerder de winterstop in gaat. Aanvang op zaterdag 15 december om 14.30 uur aan het Duivenpad 11 in Rotterdam.

  CKC; Martherus; Van der Schelling, Huibregtse, Derksen (68 Sliep), Brons; Schippers, Bourne, Nunes; Setoe (57 Van der Linden), Koster, Van Horik


  Voor meer foto’s kunt u terecht op de facebook pagina van CKC 1