• Periodekampioen!

 • Zaterdag moest CKC op pad naar een zonnig maar fris Bergambacht. Op het programma stond de wedstrijd tegen de plaatselijke voetbalclub, die na een gewonnen inhaalwedstrijd inmiddels op de tweede plaats op de ranglijst stond. Het betrof echter niet alleen de topper tussen de nummers 1 en 2 uit de stand; het duel was een rechtstreekse strijd om de winst in de eerste periode. Koploper CKC, nog ongeslagen, begon aan de partij met twee punten voorsprong op Bergambacht. De thuisploeg moest winnen om de periodetitel binnen te halen, bij elk ander resultaat zou de titel naar de ploeg uit Kralingseveer gaan.

  Trainer Mario Meijer had de afgelopen twee weken de tijd gehad om goed te oefenen met zijn ploeg, en met een ruime en welverdiende overwinning op 2e klasser SVC’08 in een tussentijdse oefenwedstrijd had men bewezen in vorm te zijn. Met een volledige selectie kon hij afreizen om in een belangrijke wedstrijd, met veel druk, uit te vinden waar zijn ploeg inmiddels staat in haar ontwikkeling.

  Vanaf de aftrap was Bergambacht op zoek naar een doelpunt en speelde het vol op de aanval. CKC moest verdedigen maar kon niet voorkomen dat de thuisploeg al in de beginfase een aantal opgelegde kansen kreeg. De aanvallers van Bergambacht wisten er meestal evenwel niet goed mee om te gaan, en anders stond keeper Heijser op zijn post. Dat beeld veranderde niet in de loop van de wedstrijd. Slechts sporadisch wisten de bezoekers uit te breken maar echte kansen leverde dat niet op. Toch kwam CKC, tegen de verhouding in, op voorsprong. Yairo van Horik kon op links goed doorgaan en leek de bal voor te willen geven. Die bal draaide echter niet weg en vloog over de verbouwereerde keeper van Bergambacht in de goal voor de 0-1. De bezoekers vochten in het restant van de eerste helft voor wat ze waard waren om deze voorsprong mee de rust in te nemen.

  In de pauze voerde de trainer een tweetal wijzigingen door met het doel om meer grip op de wedstrijd te krijgen. Uiteindelijk zou het beeld van de wedstrijd daar echter niet wezenlijk door veranderen. Bergambacht viel aan en was hartstochtelijk op zoek naar een goal, en CKC verdedigde. De thuisploeg kreeg ook mogelijkheden maar was opnieuw niet effectief en vond in andere situaties steeds keeper Perry Heijser op zijn pad. Tweemaal stond de lat succes van Bergambacht in de weg en toen zij wel raak schoten werd dat door de scheidsrechter wegens buitenspel afgekeurd. CKC bleef tot de laatste minuut de voorsprong met man en macht verdedigen en hield dat vol tot het laatste fluitsignaal.

  Met de overwinning, die met veel vreugde maar ook opluchting gevierd werd, kroonde CKC zich dus tot periodekampioen. Zonder puntverlies en met vijf punten voorsprong op de naaste belagers Bergambacht en Nieuwerkerk.

  Trainer Meijer kon na afloop alleen maar blij zijn met de winst. “ook slechte wedstrijden moet je winnen en dat hebben we gedaan. We speelden zeker niet goed maar de jongens zijn wel als team blijven knokken. En we hadden een fantastische keeper.”

  Volgende week wacht opnieuw een zware wedstrijd. Dan ontvangt CKC thuis op Sportpark ’t Veer de ploeg van Nieuwerkerk. Aanvang op zaterdag 24 november om 14.45 uur.
  CKC; Heijser; Sliep (46 Derksen),Van der Schelling, Huibregtse, Brons; Schippers, Bourne, Van Westen (46 Bader); Setoe (82 Van der Linden), Koster, Van Horik


  Voor meer foto’s kunt u terecht op de facebook pagina van CKC 1