• Mooie overwinning voor CKC

 • CKC moest zaterdag op bezoek bij HWD, de nummer vier van de ranglijst en een geduchte tegenstander. De ploeg uit Kralingseveer had eerder in de competitie met moeite gelijk gespeeld tegen HWD en had ook in de voorbereiding al een lastige wedstrijd tegen hen gespeeld.

  De selectie was ten opzichte van de afgelopen week weer aardig op peil. Trainer Mario Meijer zag de meeste spelers die afwezig waren geweest weer terugkeren, alleen Jeffery Bourne was nog niet fit genoeg om te kunnen spelen. Mike van der Spoel schoof daardoor een linie op en begon op het middenveld waardoor Diederik Derksen in het centrum van de verdediging speelde. Nick Koster en Yairo van Horik begonnen in de aanval en Marlon van der Schelling verscheen aan de aftrap op de rechtsback positie.

  Vanaf het beginsignaal was duidelijk dat beide teams volop de aanval zouden kiezen. Daardoor ontspon zich een wedstrijd met een hoog tempo en veel snelle aanvallen waarbij de buitenspelers van HWD het de backs van CKC continu lastig maakten. Echte kansen voor de thuisploeg leverde dat evenwel niet op. Hoewel CKC de overhand had moest het steeds op de hoede blijven voor uitvallen. De beste kansen waren voor CKC waar Daniel van der Linden twee keer op snelheid doorbrak maar niet genoeg tijd had om die kansen af te maken. De bezoekers bleven op zoek naar een doelpunt en dat viel ook vijf minuten voor rust. Nick Koster brak op rechts door en gaf de bal strak voor waarna de mee opgelopen Yairo van Horik van dichtbij binnen kon schieten. Ruststand 0-1.

  In de tweede helft begon CKC direct aan een offensief met de intentie om de 0-2 te maken en zo de wedstrijd op slot te gooien. Dat lukte ook na 10 minuten toen Nick Koster van dichtbij hard raak schoot nadat de keeper van HWD eerst nog zijn kopbal had gekeerd. Na dat doelpunt nam CKC wat gas terug en kwam het initiatief meer bij de thuisploeg te liggen. Die drongen ook aan maar wisten opnieuw geen uitgespeelde kans te creëren. CKC kreeg ruimte voor de uitbraak en in de slotfase zette de ingevallen Bjorn Setoe de 0-3 eindstand op het scorebord door de bal na een voorzet vanaf de achterlijn binnen te schieten, nadat Stefan Brons zijn vrije trap eerst met moeite door de keeper gestopt zag worden. Met iets meer rust en efficiency had de uitslag ook nog hoger uit kunnen vallen maar bij het laatste fluitsignaal was de stand dus 0-3.

  Na afloop was trainer Meijer blij met de prestatie van zijn team. “Het was een leuke wedstrijd. We hebben vandaag als team goed gepresteerd met veel inzet en discipline. We wisten dat de tegenstander individueel veel klasse heeft en daar hebben we een uitstekende teamprestatie tegenover gezet. We hadden de opstelling ook aangepast om het gevaar van hun middenveld wat in te dammen. In de eerste helft waren we nog wel te slordig maar ook dat werd beter in de tweede helft. Goed gedaan!”

  Volgende week is CKC vrij maar op zaterdag 6 april speelt het thuis tegen Hillegersberg. Aanvang om 14.45 uur op Sportpark ‘t Veer.

  CKC; Heijser; Van der Schelling, Huibregtse, Derksen, Brons; Schippers, Van der Spoel, Van Westen (85 Bleichrodt); Van der Linden (65 Bongaertz), Koster, Van Horik (78 Setoe)


  Voor meer foto’s kunt u terecht op de facebook pagina van CKC 1