• Matig CKC wint van NOC Kralingen

• Matig CKC wint uit van NOC Kralingen 0-2

CKC kwam maar niet aan het voetballen toe, dat was de verdienste van NOC Kralingen, CKC mocht balbezit hebben tot aan de middenlijn. Te veel zocht CKC de lange bal die vaak werd onderschept door het middenveld en of de uitstekende laatste man van NOC Kralingen. Vooraf had Mario Meijer aangegeven geduld te hebben, speel de bal rond en zoek het moment dat er ruimte achter hun verdediging ontstaat. De momenten dat CKC precies de ruimte zag achter hun verdediging, leverde dat direct gevaar op. Een aanval in de 26e min. opgezet vanuit onzeverdediging op rechts eindigde in een corner genomen door Björn Setoe die nam de corner hard strak voor het doel, deze werd koppend uitverdedigd in de voeten van Mark de Borst net buiten de zestien verwoestend hard uithaalde in de rechterhoek 0-1. Dit gaf CKC een zekere rust en zelfvertrouwen en combineerde wat makkelijker en beter. CKC kreeg iets meer het overwicht, zonder echt grote kansen te creëeren. In de rust gaf Mario Meijer nog eens aan wat er van te voren was besproken en afgesproken.

Direct na een paar minuten in de tweede helft kreeg CKC een grote kans, Yairo van Horik op links kreeg de bal die kort Finn Zijta aanspeelde deze zag Björn Setoe die op de elfmeter stond en schoot de keeper stopte fraai de bal. Daarna een aantal kleine kansen, Finn Zijta schoot over, een vrije trap van Mark de Borst werd in paniek tot corner gekopt. Via deze corner kopte Yairo van Horik voor open doel naast. Een afgeslagen aanval van CKC kwam via een uitbal voor CKC bij verdediger Damien Huibregtse zijn voorzet werd door Yairo van  Horik net naast gekopt. Direct daarna een snelle counter van NOC Kralingen over rechts die Mark de Borst in de zestien redden met een sliding over het eigen doel schoot. Ook Stefan Brons redden nog een keer in de zestien. In deze periode kreeg NOC Kralingen twee grote kansen die zij niet benutten. Daarna was het weer CKC die initiatief nam, Yairo van Horik kreeg zijn grootste kans door Stefan Brons die getructe langs twee NOC Kralingen spelers voorbij kwam en voorgaf die Yairo van Horik alleen voor de keeper net naast schoot. In de 70e minuut verwisselende Mario Meijer zijn spitsen voor Yairo van Horik en Björn Setoe voor Karel Bleichrodt en Swen Copier. Vrijwel direct daarna in de 75e minuut hadden beide succes. Stefan Brons nam op links op de middenlijn een uitbal die kwam op links bij Karel Bleichrodt deze passeerde op zijn Karels twee spelers en zag op de achterlijn Swen Copier voor de keeper vrij staan Swen Copier schoot keihard in de linkerhoek schitterend de 0-2. Karel Bleichrodt direct daarna nog een grote kans, hij werd in de diepte aangespeeld maar volgens de grensrechter buitenspel ???? Jesse Loozen net in gevallen voor Kaj Platteschor kreeg een kans via Finn Zijta, Jesse Loozen schoot net iets te hoog naast. De scheidsrechter T.v.d.Heiden nam extra 6 minuten blessuretijd, terecht na een ernstigen blessure van een NOC Kralingen speler. CKC zege kwam niet meer in gevaar. Mario Meijer nam zijn spelers en staf direct na het eindsignaal naar de middenstip en sprak ze toe dat het team het gehele team weer had gewonnen.

Opstelling: Perry Heijser, Mark de Borst 1 dlp., Damien Huibregtse, Mike v.d. Spoel (Victor Loop), Stefan Brons, Ruben Schippers, Kaj Platteschor (Jesse Loozen), Finn Zijta, Nick Koster, Yairo v. Horik (Karel Bleichrodt), Björn Setoe (Swen Copier 1 dlp.).