• Makkelijke middag voor CKC

 • Op een winderig Sportpark langs de Boszoom speelde CKC zaterdag de uitwedstrijd tegen Swift Boys dat in de onderste regionen van de ranglijst bivakkeert. Bij een schraal zonnetje kreeg CKC de kans om na een aantal mindere resultaten weer eens de volle buit binnen te halen.

  Trainer Mario Meijer moest door een schorsing Jeffrey Bourne missen en kon geen beroep doen op Marlon van der Schelling. Omdat Damien Huibregtse niet had kunnen trainen werd de rechtsback positie ingevuld door Karel Bleichroth. Nick Koster startte weer in de basis en het middenveld werd, naast Ruben Schippers, gevormd door Jasper van Westen en Tim Bader. Bjorn Setoe begon op de bank waar ook de nieuwe aanwinst Vinicius Bongaertz had plaatsgenomen die aan het eind van de wedstrijd zijn debuut zou maken.

  Vanaf de aftrap was het duidelijk dat CKC de betere ploeg was en dat er een flink niveau verschil tussen de beide teams zat. De eerste helft speelde zich bijna volledig af op de helft van de thuisploeg en Swift Boys wist ook niet echt gevaarlijk uit te breken zodat er een eenzijdig wedstrijd beeld ontstond. Dat leidde binnen een kwartier tot de 0-1. Tim Bader nam op fraaie wijze een vrije schop van net buiten de zestien die via de onderkant van de lat, en met een beetje hulp van de keeper die de terugspringende bal tegen zich aankreeg, in het doel verdween. Uit een corner kopte Diederik Derksen de 0-2 binnen en nog voor de rust schoot Nick Koster de 0-3 tegen de touwen.

  Na de rust had Swift Boys, dat enkele verse krachten had ingebracht, een fase waarin ze druk op CKC wisten uit te oefenen en voor het doel van Keeper Heijser verschenen maar echt in de problemen kwamen de bezoekers niet. Binnen het uur werd het ook 0-4 door Mike van der Spoel die mee opgekomen was en een bal vanuit de draai hard binnenschoot. De score had daarna nog verder op kunnen lopen maar CKC was niet efficiënt en zag daardoor enkele goede kansen niet verzilverd worden. De overwinning kwam echter niet meer in gevaar en zo kon de ploeg uit Kralingseveer drie punten bijschrijven.

  Na afloop was de technische staf tevreden met de prestatie van het team. Zeker in tweede helft zat er meer voetbal in de ploeg en werd er meer en beter gecombineerd. Men zag echter ook dat er meer gescoord had kunnen en wellicht wel moeten worden.

  Volgende week speelt CKC thuis de derby tegen NOC Kralingen. Aanvang op zaterdag 16 februari om 14.45 uur op Sportpark ’t Veer.

  CKC; Heijser; Bleichrodt, Van der Spoel (75 Kooijman), Derksen, Brons; Schippers, Bader, Van Westen (75 Bongaertz); Van der Linden (75 Setoe), Koster, Van Horik


  Voor meer foto’s kunt u terecht op de facebook pagina van CKC 1