• Kostbare nederlaag voor CKC

  30 nov 2019
 • Vandaag trad CKC thuis op Sportpark ’t Veer aan tegen Bolnes, een middenmoter uit de competitie. Aangezien de concurrentie tot op heden nog weinig steken heeft laten vallen bleef het zaak voor de thuisploeg om opnieuw een overwinning te boeken om de strijd om de koppositie vol te houden. Aan die opdracht wist de ploeg echter niet te voldoen en na deze tweede nederlaag van het seizoen bedraagt de achterstand op koploper LMO, dat won van de nummer drie in de stand, inmiddels al negen (!) punten waarbij aangetekend moet worden dat die ploeg een wedstrijd meer heeft gespeeld.

  De technische staf van de ploeg uit Kralingseveer kon beschikken over een brede selectie waarin Mark de Borst terugkeerde na zijn schorsing. Vinicius Bongaertz was echter te geblesseerd om te kunnen spelen waardoor men begon met Mick Veldhoen in de spits met Nick Koster daar direct achter. Ook Stefan Brons kon weer in de basis beginnen.

  De thuisploeg had vanaf de aftrap het initiatief in handen maar had moeite om een opening te vinden in de hechte verdediging van Bolnes. Het was zoeken naar een mogelijkheid maar doordat er veel te vaak slecht werd ingespeeld stokte de aanval keer op keer. De druk van CKC leidde wel tot een groot aantal corners die evenwel nauwelijks iets opleverden. Bjorn Setoe zag een hard schot vanaf de zijkant gepareerd door de keeper en Mark de Borst kopte op de paal. De buitenspelers van CKC waren voor rust op dreef en creëerden mogelijkheden, de afstemming voor de goal klopte echter niet en de kansen die er waren werden daardoor niet benut. In de slotfase van de eerste helft zette CKC opnieuw aan voor een offensief maar de doelman van Bolnes wist met een paar reddingen de voorsprong voor CKC te voorkomen. Mede daardoor bleef het 0-0 tot aan de rust.

  Na de rust ging CKC met nog meer druk spelen om de openingstreffer te forceren, waarbij het ook vaak te gehaast speelde. Opnieuw leidde het tot een groot aantal corners en vrije trappen maar ondanks al die druk hoefde de keeper van Bolnes geen redding meer te verrichten. Uit de eerste geslaagde en goed uitgespeelde tegenaanval van de bezoekers werd aan de andere kant wel gescoord zodat twintig minuten voor tijd de stand op 0-1 kwam. CKC reageerde door extra mankracht naar voren te sturen en Mike van der Spoel als pinch-hitter te gebruiken. Uiteindelijk leverde het geen doelpunt op terwijl Bolnes een aantal maal gebruik maakte van de ruimte die het kreeg voor de counter en kansen had op nog een doelpunt. Gescoord werd er niet meer zodat de eindstand 0-1 was en de thuisploeg met een kater achterbleef.

  Na afloop was trainer Mario Meijer uiteraard teleurgesteld over het resultaat. En over het vertoonde spel, met name in de tweede helft. “We hebben het gewoon niet goed gedaan na rust. Voor de rust hadden we het natuurlijk al af moeten maken maar in de tweede helft kwam er geen bal meer aan en waren we erg onrustig. Na de goal van hun zijn we alles of niets gaan spelen en dan kan je nog tegen een extra doelpunt aanlopen maar dat risico moet je nemen.”

  Volgende week speelt CKC uit tegen Overmaas, de huidige nummer vier van de ranglijst, op Sportpark Olympia aan de Buitendijk op Rotterdam-Zuid. Aanvang op zaterdag 7 december om 14.30 uur.

  CKC; Heijser; Sliep, Van der Spoel, De Borst, Brons; Schippers, Bourne Koster; Setoe, Veldhoen (70 Bader), Lemmob


  Voor meer foto’s kunt u terecht op de facebook pagina van CKC 1