• Klaas van Ballegooijen, super CKC-er

 • Klaas van Ballegooijen uitgeroepen tot Super CKC’er!
  “De beste tostimaker van Rotterdam”

  Klaas' band met CKC begint al voordat hij in 1939 werd geboren. Een van de mannen die in 1928 CKC oprichtte is namelijk Daan Vogelaar, de opa van Klaas van moeders kant. In 1943 werd Klaas lid van CKC, waar ook zijn broers Daan en Aart voetbalden, en begon zo zijn levenslange voetbalcarrière bij CKC. Later kwam ook Jan van Raaij vanuit Krimpen ad Ijssel voetballen bij CKC. Hij werd een verdienstelijk speler bij het 1e en later ook de zwager van Klaas. De eerste zaadjes van zijn latere echte familieclub waren hiermee gepland.

  Klaas is jarenlang als voetballer actief geweest. In Klaas’ zijn werkzame leven was hij pijpfitter. Hij kon goed lassen en verrichte zodoende in zijn vrije tijd diverse klusjes bij de vereniging.

  Samen met zijn (helaas inmiddels overleden) vrouw Corrie heeft Klaas 3 zoons gekregen. Zijn oudste zoon Bert was absoluut geen voetballiefhebber, maar middelste zoon Peter en jongste zoon André waren wel op de velden te vinden. Peter heeft een tijdje als keeper bij CKC gespeeld, totdat deze meer interesse kreeg in de meisjes. Jongste zoon ‘Bally’ André heeft bijna 25 jaar als spits in het eerste gespeeld. Klaas was nauw betrokken bij de voetbalactiviteiten van zijn zoons en is bij beiden actief geweest als trainer, coach en leider. Ook was Klaas regelmatig met een vlag in zijn hand te vinden als assistent scheidsrechter. Zelf voetbalde hij tot zijn 48ste.

  Op 63 jarige leeftijd ging Klaas met pensioen, maar van stilzitten was geen sprake. Naast zijn grote hobby duivenmelker, sloot hij zich toen aan bij de werkploeg en heeft hier vele klussen aangepakt. Hij deed alle voorkomende werkzaamheden, waaronder laswerk, reparaties in de douches, het ophangen van reclameborden, maar ook het schoonmaken van de kantine en kleedkamers. Ik zou willen zeggen ‘altijd met een lach’, maar dat is niet helemaal waar, want Klaas kan soms een behoorlijke eigenwijze mopperkont zijn.

  Klaas is ook altijd een groot liefhebber van de verzamelacties van de Plus markt. Zeker zodra er voetbalplaatjes te verzamelen waren was Klaas regelmatig bij onze hoofdsponsor te vinden om extra plaatjes op de kop te tikken voor onze jeugdleden. Samen met Marian heeft Klaas een aantal keer een ruilbeurs op de vereniging georganiseerd, zodat de jeugdspelers hun boeken vol konden plakken. En als er toch nog een nummertje miste ging hij de boer op om ook deze te pakken te krijgen.

  De laatste jaren wil het fysiek niet meer lukken om werkzaamheden in de werkploeg te doen, maar nog altijd weet hij bijna dagelijks zijn weg te vinden naar zijn club. En altijd op de fiets, met CKC wintermuts op. Zelfs als de mussen dood van het dak vallen. Want, zegt hij, als ik dan de weg kwijt ben weten de mensen tenminste waar ik hoor.

  Maar ook nu draagt Klaas zijn steentje nog bij. Als het even kan slaat hij een ritje om mee te helpen boodschappen doen bij de Sligro niet af. Op vrijdag worden er met George tosti’s gemaakt voor het weekend. Daarnaast is Klaas vrijwel elke zaterdag te vinden in de commissiekamer, het liefst met zijn grote vriendin Joke. Met zijn stoel in het hoekje naast het raam, het wedstrijdschema voor zich en een kop koffie, of later op de dag een biertje, is hij een altijd vertrouwd gezicht.

  Zijn oudste kleinzoon speelt inmiddels niet meer, maar 2 van zijn kleinkinderen en zijn 2 achterkleinkinderen voetballen bij CKC, dus we zullen Klaas nog wel een tijdje moeten tolereren op de club, want ook al dreigt hij soms met een vertrek naar Capelle; zwart en wit blijven toch zijn kleuren.