• Geslaagde seizoensafsluiting voor JO19-2

  4 sep 2019
 • Hemelvaart 2019


  Afgelopen seizoen hebben wij een zeer leuk Hemelvaart weekend gehad met de jongens van JO19-2. Ik had een 28 persoons huis gehuurd in het mooie dorpje Coo, vlak naast de watervallen van Coo. 

  Met 17 jongens en 7 man begeleiding gingen we met 5 auto's al vroeg weg op donderdagochtend. De auto's waren tot de nok volgeladen. En om 9.00 vertrokken we vol goede zin richting de Ardennen. Met Steef Huibrechts, Lodie v Room, Rowdy Rijsdijk, Arthur Fiere, René van Es, George Stam en ikzelf ( Marco Middelkoop) als begeleiding hadden we een gezellige ploeg bij elkaar om de jongens een beetje in de gaten te houden.

  Dag 1:  Om 12:00 uur kwamen we aan en begon het uitladen en onszelf installeren in het mooie huis dat een heel weekend tot onze beschikking stond. Prima ligging en mooi uitzicht. 

  Zodra de auto's waren leeg getrokken kwam het belangrijkste onderdeel. De bierpomp installeren. Toen uiteindelijk ook de bedden verdeeld waren, de boodschappen uitgepakt en de koelkasten gevuld waren hebben we met elkaar een toast uitgebracht op wat uiteindelijk een heel leuk weekend zou worden.  De eerste dag zouden we weinig bijzonders gaan doen.  De muziek ging aan, een biertje erbij, en een groepje ging het dorp in voor pizza, een groep bleef lekker chillen in het huis en de begeleiding vertrok naar de overkant van de weg waar een biercafe zat om rustig te genieten van een speciaaltje.
  Begin van die eerste avond heeft onze chef-kok een heerlijke maaltijd voor ons gemaakt, hete kip met rijst.  Tot in de late uurtjes nog een hele leuke avond gehad.

   

  Dag 2: Iedereen was ondanks de late bedgang toch op tijd voor het ontbijt. Niet iedereen zag er even fris en uitgeslapen uit maar ze zaten er wel. De ontbijttafel was om 9.30 gereed en iedereen genoot van brood met gebakken eieren met spek en een lekker glaasje jus d'orange.

  Om 11:15 uur stond iedereen gereed voor vertrek naar het kajakken. Het was een vaart van 9km en die duurde door het lage water voor sommigen veel langer dan gepland. Wel veel lol gehad onderweg. De jongens maakte er hier en daar een potje van en halverwege de vaart had de helft al 1 of meerdere keren in het water gelegen.

   

   
  Bij het eindpunt stond een Mountainbike klaar om een helse rit door het bos terug te fietsen. (Toch Thomas).  Sommigen wilden toen al hun geld terug en naar huis. Om 16:30 uur was uiteindelijk iedereen weer terug in het dorp COO. Voor onze rust is de leiding toen nog even naar een terras geweest voor een rustige meeting.

  Onze chef kok George stond ruim een uur later alweer in de keuken om een heerlijk diner te bereiden wat bestond uit Indische gehaktballetjes met nasi/bami.  De avond was weer vrij voor een ieder om te doen wat hij wilde.  Wederom een hele leuke dag en avond gehad , die voor sommigen van ons tot in de late uurtjes door, ging alvorens een ieder weer vermoeid zijn bed op zocht.

  Dag3: Na wederom een latertje de avond ervoor was ook vandaag iedereen weer op tijd zijn bed uit. De tafel was weer volledig gedekt en de eieren met spek stonden alweer te dampen in de bakken die op de tafels stonden. George, Steef en Lodie en René hadden hun best weer gedaan om alles op tijd klaar te zetten en te bereiden. Vandaag stond er paintbal op het programma.  We moesten om 13.00 uur ergens in een bos aanwezig zijn. De groep werd daar in tweëen gesplitst. En de 2 teams moesten verschillende spellen tegen elkaar gaan spelen in een afgezet stuk bos. Goh, wat doet het toch zeer als je geraakt word door die verfkogels. .En al helemaal als je een spel speelt om de vlag te veroveren, en je hebt hem te pakken, dat dan iedereen gewoon zijn geweer leeg schiet op mij met de vlag omhoog. 
  Om 15.30 uur weer terug in COO . De jongens lekker naar het huis , balletje trappen, muziek aan en een sappie erbij. De begeleiding zocht even de rust op door het terras van een plaatselijk café op te duiken waar heerlijk werd nagepraat over de dag onder het genot van een hapje en een drankje. 

  Wel op tijd weer terug omdat onze Kabouter van CKC genaamd Peet Welzenis een BBQ te verzorgen had voor onze jongens. Jaja, Peet was speciaal voor de BBQ helemaal naar COO gereden om dit voor ons te verzorgen. Top hoor.
  De hele groep zat achter het huis op het terras, muziek stond aan, BBQ stond goed te fikken en de eerste lappen vlees werden erop gegooid.  Sfeer was goed, eten was lekker en iedereen had het prima naar zijn zin. Peet, goed geregeld die BBQ. Nogmaals onze dank. Op tijd met zijn allen ook weer afgeruimd zodat we met de hele groep de champions Leaque finale konden kijken. Wedstrijd was uiterst saai wat te merken was aan het feit dat onze BBQ-er Peet al voor de rust in zijn stoel zat te pitten. Of was het de rum Peet?

   

   

   

  Het was een leuke laatste avond. Gelukkig maar dat dit huis geen naaste of overburen had. Anders hadden er denk ik heel wat klachten over het geluidsniveau gekomen. Om 01:30 gingen de laatsten weer hun bed in. Tenminste voor zover de leiding weet. Want gezien de vele geruchten en de vele verplaatsingen van voorwerpen en het verdwijnen van brood en ham en kaas duiden erop dat er de afgelopen 3 nachten nog volop activiteit was geweest in de nachtelijke uurtjes zonder dat de leiding dit in de gaten had.

  Dag 4: De Vertrekdag.
  De laatste eieren zijn gebakken. In totaal 230 eieren verorbert , wat een putten zijn het ook , die gasten. Gezellig het weekend afsluiten met dit laatste ontbijt waarna de boel werd opgeruimd, de slaapkamers werden ontruimd, en de auto,s werden ingeladen. Rond 12.30 waren de laatsen ook onderweg naar huis. We hebben genoten van het prachtige weer, een fantastisch huis en een mooi gezelschap bij elkaar. Iedereen alsnog bedankt voor zijn bijdrage en aanwezigheid.

  Dit weekend is door een aantal mensen gesponsord en wel door:
  Steef Huibrechts: die met een forse financiële donatie ALLE activiteiten die wij hebben gedaan heeft bekostigd wat voor de jongens een flinke bijdrage scheelde.
  George Stam: heeft een vat bier gesponsord. En was als chef-kok zeer prominent aanwezig.
  Verder heeft de oud CKC voorzitter Frans v Dessel ook een vat bier gesponsord. namens alle betrokkenen hartelijk dank daarvoor Frans.
  Leon Oudenaarden van Leon Reizen uit Capelle-West heeft een financiële bijdrage geleverd. Ook bedankt daarvoor.
  Egbert v.d Klei van het bedrijf Snelklus.nl heeft ook een financiële bijdrage gedaan. Ook bedankt daarvoor.
  Dankzij deze donaties konden wij het voor de jongens betaalbaar houden.

  Aankomend jaar gaan we wederom naar COO met dezelfde groep jongens.
  Ook dan zouden we weer blij zijn met welke vorm van een bijdrage dan ook.
  Dus wil je ons steunen, of weet je iemand die hier toe bereid zou zijn dan hoor ik dat graag weer.

  De foto's geven een kleine impressie hoe het was

  Marco Middelkoop (trainer Jo19-2)