• Gemiste kans voor CKC

  25 jan 2020
 • Vandaag moest CKC naar de linker maas oever voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. Het moest het opnemen tegen de ongenaakbare koploper LMO, dat in de eerste seizoenshelft al zijn wedstrijden had gewonnen en daarmee een voorsprong op de nummer twee CKC had genomen van 6 punten. Indien de ploeg uit Kralingseveer nog aanspraak wilde maken op het kampioenschap dan moest er gewonnen worden.

  De technisch staf van CKC moest puzzelen met de invulling van de posities op het middenveld. Op het verder prima verlopen trainingskamp in de winterstop in Valencia had aanvoerder Ruben Schippers een blessure opgelopen en het was niet zeker of hij op tijd klaargestoomd kon worden voor deze wedstrijd. Dat was wel het geval en hij verscheen derhalve aan de aftrap. Dat ging echter niet op voor een andere sterkhouder op het middenveld, reserve-aanvoerder Jeffrey Bourne. Die is nog te geblesseerd om te kunnen spelen en voor hem in de plaats schoof Mark de Borst door naar het middenveld, waardoor het centrale duo achterin gevormd werd door Damien Huibregtse en Mike van der Spoel met Marlon van der Schelling en Stephan Brons op de backposities. Het middenveld werd verder gecompleteerd door Vinicius Bongaertz als meest vooruitgeschoven pion, vlak achter Mick Veldhoen als diepe spits. Omdat Bjorn Setoe een trainingsachterstand had startte Nick Koster vanaf de rechter buitenkant terwijl Fabian Lemmob op de linksbuiten positie stond.

  In de eerste helft was CKC duidelijk de betere partij. Het team zette vroeg en veel druk op de tegenstander die daardoor niet in zijn spel kwam en de ruimtes werden klein gehouden waardoor LMO bijna niet in de buurt van het doel van CKC kon komen. Binnen tien minuten stond het ook al 0-1. Een hard schot van Nick Koster kon nog met moeite gepareerd worden door de keeper van de thuisploeg maar in de rebound verdween de bal via Fabian Lemmob en uiteindelijk Mick Veldhoen in de goal. Op slag van rust hadden de bezoekers de marge kunnen vergroten maar het schot van Vinicius Bongaertz, in kansrijke positie, verdween langs de verkeerde kant van de paal zodat de ploegen gingen rusten met een 0-1 stand.

  In de tweede helft startte LMO met duidelijk aanvallende intenties en begon de ploeg met meer felheid dan het in het eerste bedrijf had getoond. Toch was het CKC dat na ruim een uur scoorde en de stand op 0-2 bracht. Uit een ingestudeerde, scherp genomen corner van Mark de Borst kopte Mick veldhoen de bal bij de tweede paal binnen. CKC leek de buit binnen te hebben maar in de 70e minuut veranderde het spelbeeld drastisch. Uit een diepe bal kon een vrijgelaten speler van de thuisclub van dichtbij inkoppen en de aansluitingstreffer maken. Vanaf dat moment waren de bezoekers de regie volledig kwijt. CKC vergat te blijven voetballen en werd erg slordig en gehaast waardoor LMO het heft in handen kreeg en merkte dat er voor hen wellicht toch meer te halen was. Dat leidde eerst nog tot een bal op de paal die net niet binnen viel en een afgekeurd doelpunt voordat de goal in de laatste minuut alsnog viel en de stand gelijk werd getrokken. Eindstand 2-2.

  LMO vierde de remise begrijpelijkerwijs als een overwinning en CKC droop gedesillusioneerd af. Trainer Mario Meijer van de bezoekers was na afloop ook teleurgesteld in het verloop van de wedstrijd. ”We waren voetballend het grootste deel van de wedstrijd gewoon beter en we hebben bij vlagen echt prima gespeeld. Maar na die 1-2 waren we het kwijt en lukte het niet meer om de rust te bewaren. Het is natuurlijk doodzonde want we hadden onszelf een grote dienst kunnen bewijzen.”

  Volgende week speelt CKC op eigen terrein tegen De Egelantier Boys. Daar heeft CKC iets tegen goed te maken aangezien de eerste wedstrijd van de competitie van deze tegenstander werd verloren. Aanvang zaterdag 1 februari om 14.45 uur op sportpark ‘t Veer.

  CKC; Heijser; Van der Schelling, Van der Spoel, Huibregtse (81 Sliep), Brons; Schippers, De Borst, Bongaertz; Koster, Veldhoen, Lemmob (84 Setoe)


  Voor meer foto’s kunt u terecht op de facebook pagina van CKC 1