• Geen fairplaycup uitgereikt tijdens de familiedag

  20 jun 2018
 • De familiedag staat weer voor de deur. Zoals altijd een dag vol festiviteiten en voetbal! Ook een dag waarop de 3 winnaars van de Fairplaycup bekend worden gemaakt.
  Waar is de Fairplaycup ook alweer voor in het leven geroepen?


  Hoofdzaak is dat wij, als leden van CKC, willen laten zien dat normen en waarden hoog aangeschreven staan in onze vereniging. Een onderdeel daarvan is fairplay op het veld door de spelers en leiding maar ook naast het veld door de supporters. Het formulier van de Fairplaycup laat een onafhankelijk oordeel daarin zien. De scheidsrechter vult dit immers na de wedstijd in zowel bij uit- als bij thuiswedstrijden. Gelukkig schrijven ook steeds meer scheidrechters een opmerking in het open vakje. Zo zien we o.a. staan: "Sportieve wedstrijd; Topwedstrijd, dit maakt voetbal leuk; Perfecte wedstrijd!; Spannende wedstrijd met het geluk aan de zijde van CKC. Zijn sportief blijven voetballen. " Daar wordt je als CKC-er blij van!  Ook de opmerking:  "Rustig gebleven terwijl de tegenstander door het lint ging. Supporters roepen wat richting de assistent, (niet slim)" of: "Wisselspelers hadden vaak commentaar vanaf de bank en sprongen ook een keer met z`n tweeën op waardoor ik moest ingrijpen. Verder een sportief elftal"  geeft ons een beeld van het team, de leiding en de supporters.

  De Waarden en Normen Commissie, is dan ook blij met de hoofdzakelijk positief ingevulde formulieren. Daarom is het ook zo triest dat er zo weinig formulieren worden ingeleverd. Geen enkel team heeft voldaan aan het minimum van 15 formulieren. Er zijn vrijwel geen formulieren van uitwedstrijden ingeleverd!
  Er is dan ook door de commissie en het bestuur besloten dat er dit jaar geen prijsuitreiking zal zijn van de Fairplaycup.