• Forse overwinning voor CKC

 • Op een zonovergoten Sportpark ’t Veer ontving CKC zaterdag de buurman van het Toepad, NOCKralingen. De buren van de ploeg uit Kralingseveer hebben dit seizoen de vorm nog niet gevonden en staan op de één na laatste plaats op de ranglijst.

  De technische staf van de thuisploeg had de beschikking over een volledig fitte selectie. Mike van der Spoel had afgelopen week niet kunnen trainen en nam plaats op de bank, Marlon van der Schelling was weer beschikbaar en begon als rechtsback. Jeffrey Bourne keerde na een schorsing terug in de basis.

  Ondanks het verschil op de ranglijst was vanaf de eerste minuut duidelijk dat NOCKralingen niet van plan was zich in te graven voor het eigen doel. De ploeg zocht vanaf de aftrap de aanval maar dat verschafte CKC veel ruimte om de combinatie te zoeken. De thuisploeg trok daarmee de wedstrijd naar zich toe en dat leidde al binnen tien minuten tot de 1-0 voorsprong door aanvoerder Ruben Schippers die een strakke voorzet vanaf links van dichtbij binnen kon schieten. CKC zette daarna door en liet verzorgd voetbal zien. Binnen 25 minuten was het vervolgens 3-0 door toedoen van Daniel van der Linden die op snelheid werd gelanceerd en de bal langs de keeper schoot en van Nick Koster die een mooie solo langs een aantal verdedigers van NOCKralingen doeltreffend afrondde met een bekeken stiftbal. Het werd voor de rust ook nog 4-0, wederom via Ruben Schippers die aan het einde stond van een fraaie aanval en zijn tweede treffer scoorde.

  In het tweede deel was het helder dat NOCKralingen niet meer bij machte was om er nog een echte wedstrijd van te maken. Bijna de gehele tweede helft speelde zich af op de speelhelft van de bezoekers. Het was opnieuw Ruben Schippers die de score opende met een hard schot van buiten de zestien dat onderweg werd aangeraakt en buiten bereik van de doelman voor de 5-0 in het net verdween. Via de ingevallen Bjorn Setoe (6-0 en 8-1) en via Jeffrey Bourne vanaf de penaltystip (7-0) liep CKC zonder problemen uit naar een hoge score. NOCKralingen zette daar één doelpunt tegenover door vanaf ruim veertig meter de bal met een lange trap over keeper Heijser in het doel te werken voor de 7-1. Het slotakkoord kwam van de voet van Vinicius Bongaertz die na een breedtepass van Nick Koster de bal voor het intikken had voor de 9-1 eindstand. Dat was zijn eerste doelpunt in het shirt van CKC nadat hij vlak daarvoor nog een grote kans had gemist door de bal voor een leeg goal over te schieten.

  Na afloop was trainer Mario Meijer tevreden met het spel van zijn ploeg. “Je bent het aan je stand verplicht om deze wedstrijd ruim te winnen gezien het niveau verschil maar dat moet je dan ook nog maar doen. De jongens kregen veel ruimte vandaag en daar hebben ze optimaal van geprofiteerd met zeker in de eerste helft goed voetbal. In de tweede helft zakten we even weg maar je ziet dat we toch in staat zijn het weer op te pakken.” De trainer sprak, met een knipoog, ook nog van een “legendarische middag” gezien de drie doelpunten van Ruben Schippers aangezien zijn aanvoerder niet bepaald bekend staat als een doelpuntenmaker.

  Volgende week speelt CKC uit tegen Zestienhoven. Aanvang op zaterdag 23 februari om 14.30 uur op Sportpark AGE&Zestienhoven aan de Van der Duijn van Maasdamweg 601.

  CKC; Heijser; Van der Schelling, Huibregtse, Derksen (60 Bader), Brons; Schippers, Bourne, Van Westen (60 Bongaertz); Van der Linden (60 Setoe), Koster, Van Horik


  Voor meer foto’s kunt u terecht op de facebook pagina van CKC 1