• Eerste overwinning voor CKC

  5 okt 2019
 • Na de onverwachte nederlaag bij de seizoenstart was het voor CKC, na een week vrij, zaak om de draad weer op te pakken en vol te gaan voor de drie punten. En een begin te maken met het behalen van de zo gewenste promotie naar de derde klasse. Daarvoor moest de ploeg uit Kralingseveer afreizen naar Swift Boys voor de tweede wedstrijd van het seizoen.

  De technische staf moest vooraf wat knopen doorhakken en koos, mede door trainingsachterstand van enkele spelers voor een centraal duo achterin van Mark de Borst met Victor Loop en Damian Sliep als rechtsback. Damien Huibregtse was nog niet fit om te spelen maar traint weer volop mee. Al vroeg in de wedstrijd moest men wisselen toen Vinicius Bongaertz uitviel met een hamstring blessure. Zijn vervanger, Fabian Lemmob speelde een prima partij.

  Swift Boys toonde zich een fysiek sterke ploeg die in het begin van de wedstrijd nog enigszins mee kon komen met CKC. Het eerste gevaar kwam na tien minuten toen Mick Veldhoen hard op de lat kopte. De score werd opengebroken na een kwart wedstrijd door een rake kopbal van Jeffrey Bourne uit een scherp aangesneden corner van aanvoerder Ruben Schippers. In de rest van de eerste helft domineerde CKC het spel en werd het een paar maal gevaarlijk zonder echt grote kansen te krijgen. Het tempo lag niet heel hoog en aan de andere kant wist de thuisploeg één maal op doel te schieten maar die bal ging hoog over.

  Na de rust was de wedstrijd compleet in handen van de bezoekers. Mick Veldhoen scoorde binnen het uur de tweede treffer van CKC en maakte daarmee zijn eerste competitiedoelpunt. De eindstand werd bepaald door Bjorn Setoe die op aangeven van Fabian Lemmob de 0-3 beheerst binnen tikte. Swift Boys kon daar niets tegenover zetten zodat de overwinning voor CKC geen moment in gevaar kwam. Met iets meer effectiviteit had de eindstand ook hoger uit kunnen vallen maar CKC verzuimde een aantal malen om de kansen te verzilveren.

  Na afloop sprak trainer Mario Meijer van een zakelijke en degelijke overwinning van zijn team. “Ik ben tevreden dat we de nul hebben gehouden en niets hebben weggegeven. We bleven voetballen en we hielden de organisatie goed en dan zie je dat we voetballend beter zijn en gewoon verdiend winnen. Het enige waar het nog aan ontbreekt is de echte scherpte voorin want we hadden opnieuw voldoende kansen om vaker te scoren.”

  Volgende week speelt CKC de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Op Sportpark ’t Veer ontvangt het dan het team van DRL. Aanvang 14.45 uur op zaterdag 12 oktober.

  CKC; Heijser; Sliep, Loop (81 Bader), De Borst, Brons; Schippers, Bourne (69 Spoel), Koster; Setoe, Veldhoen, Bongaertz (10 Lemmob)


  Voor meer foto’s kunt u terecht op de facebook pagina van CKC 1