• Eenvoudige overwinning voor CKC

  19 okt 2019
 • Na twee gewonnen duels moest CKC op bezoek bij HOV/DJSCR voor de vierde wedstrijd van het seizoen. Voor de ploeg uit Kralingseveer is het zaak om te blijven winnen om zo snel mogelijk naar de top van de ranglijst te komen. Op Sportpark De Bosdreef in het Kralingse Bos voldeed CKC met verve aan die opdracht en versloeg het de thuisploeg eenvoudig, waarbij de uitslag hoger had kunnen en moeten uitvallen.

  De selectie van trainer Mario Meijer was bijna volledig fit waardoor de technische staf opnieuw keuzes kon en moest maken voor de basis opstelling. De jonge Finn Zijta stond in de basis voor een plek op het middenveld en Vinicius Bongaertz begon in de spitspositie, Jeffrey Bourne en Mick Veldhoen startten niet vanwege trainingsachterstand. Na afloop was trainer Meijer content met de verrichtingen van zijn team. “We hebben goed en effectief gespeeld, drie keer gescoord, geen tegendoelpunten geïncasseerd en zijn niet tegen een kaart aangelopen. De drie punten zijn binnen en dat is het belangrijkste. Het is jammer dat we niet voldoende geconcentreerd waren voor de goal want we hadden zeker meer kunnen scoren. Maar al met al ben ik gewoon tevreden.”

  CKC nam vanaf de aftrap het initiatief in de wedstrijd en toonde zich een beter team dan de thuisploeg die slechts kon verdedigen. Het percentage balbezit voor de bezoekers lag de gehele negentig minuten op 65 a 70 procent en CKC zette HOV/DJSCR onder druk met een hoger tempo, veel positiewisselingen en opkomende backs. Dat leidde binnen een kwartier tot een goede mogelijkheid van Fabian Lemmob die zijn inzet evenwel via de binnenkant van de paal uit het doel zag kaatsen. Op een kwart wedstrijd was het wel raak toen Vinicius Bongaertz een strakke voorzet vanaf rechts door Damian Sliep fraai achter de keeper van de tegenstander werkte. Vervolgens duurde het tot vlak voor het rustsignaal voordat de 0-2 op het scorebord verscheen door toedoen van Mark de Borst. Hij schoot vanaf de rand strafschopgebied bij een corner de bal hard in de hoek buiten bereik van de keeper. In de tussenliggende periode was HOV/DJSCR één maal gevaarlijk geweest voor de goal van CKC maar Perry Heijser was op zijn post en hield zijn doel schoon.

  Na rust was CKC helemaal heer en meester en had het niets meer te duchten van de thuisploeg. Het was wachten op meer goals en de kansen waren er ook maar CKC was slordig in de afwerking en beloonde zichzelf zodoende niet met een doelpunt. Uiteindelijk kwam de 0-3 vlak voor tijd van de voet van Bjorn Setoe die op de voor hem kenmerkende wijze vanaf rechts hard uithaalde.

  Inmiddels is CKC opgeklommen naar de bovenste regionen van de ranglijst. Volgende week speelt CKC thuis. Op Sportpark ’t Veer ontvangt het dan het team van TransvaliaZW. Aanvang 14.45 uur op zaterdag 26 oktober.

  CKC; Heijser; Sliep (74 Van der Schelling), Van der Spoel, De Borst, Brons; Schippers, Zijta, Koster; Setoe, Bongaertz (53 Bourne), Lemmob


  Voor meer foto’s kunt u terecht op de facebook pagina van CKC 1