• CKC Zondag 1 wint halve finale nacompetitie na zinderende ontknoping!

  3 jun 2019
 • CKC Zondag 1 wint halve finale nacompetitie na zinderende ontknoping!

  Vorige week berichtte deze razende reporter u over het geweldig verlopen seizoen van CKC Zondag 1. De nacompetitie voor promotie naar de reserve tweede klasse werd behaald en er werd afscheid genomen van een viertal spelers in de laatste competitiewedstrijd. Allemaal super emotioneel natuurlijk. Iedereen keek tevreden terug over het afgelopen seizoen.

  Deze zondag stonden de koppies van de spelers heel anders. De kroon moest op het werk gezet worden. De kers moest op de taart gelegd worden en dat soort spreuken meer. Zondag 1 speelt, in tegenstelling tot zaterdag 1, twee ronden nacompetitie in plaats van drie. Een halve finale en dus bij winst, een finale. Vorige week kon u al lezen dat deze halve finale bij het VOC van Den Haag, HBS, gespeeld zou worden om 10.30 uur. Gedurende de vorige week stonden opeens zowel locatie als aanvangstijdstip op losse schroeven. Een verzoek van HBS om 3 uur later te spelen vanwege ruimtegebrek, kon door verplichtingen van veel CKC’ers niet worden gehonoreerd. HBS gaf te kennen op zoek te gaan naar een alternatieve locatie en stuurde een huurbid naar een nabijgelegen vereniging om daar te spelen. Puntje bij paaltje, lang verhaal kort: er werd gewoon bij HBS om 10.30 uur gespeeld…

  Nadat een enkeling zich in de luren liet leggen door de continue verandering van verzameltijd, kon een ‘bijna compleet’ elftal rond 09.00 uur afreizen naar de Hofstad. Zelfs opper-coryfee Jan Wely had een klein gaatje in zijn agenda gevonden om af te reizen naar Den Haag. Zodoende kon hij ‘alles zien’. Boompie, Ricola, Tristiano, Jarno, Mmboye en vaste stand-in NoLuca konden vanwege uiteenlopende redenen er niet bij zijn…en dat waren ze dus ook niet. Ook de twee minions van John, Dennissie en Daveje, waren niet van de partij.

  Na een barre tocht van 45 minuten arriveerde CKC op een zonovergoten complex, net achter de duinen. Dat het weer een rol ging spelen deze dag, was duidelijk. Het kunstgras dampte als een e-sigaret. Sommigen zagen zelfs fata morgana’s gedurende de wedstrijd. John Pilon stuurde de volgende elf namen het veld op: Vogelaar, van der Sluijs, Nieuwstraten, Thomassen, Luchtmeijer, Maurik, Tuinenburg, Tieben, Maaskant, Janssen, Dorst.

  Gauw werd duidelijk dat HBS geen elftal was dat ‘va banque’ speelde. De sterk/fysieke ogende Hagenezen vingen de CKC’ers op eigen helft op en probeerden via de lange spits counteraanvallen op te zetten. CKC had het merendeel van de tijd de bal, maar kon de gaatjes in de verdediging niet vinden. Het kreeg een paar kansjes via Janssen en Maaskantje. Het was HBS dat halverwege de eerste helft de grootste kans van de eerste drie kwartier kreeg. De aanvaller schoot verrassend van zo’n 10 meter in de korte hoek. De Cheetah kon nog net naar de grond om de bal (in tweemaal uiteraard, want hij zal eens wat klemmen) te pareren. Geen doelpunten in de eerste helft dus.

  In de tweede helft kwamen Lagerwaard, van der Waarden, van Tuijl en Kamminga in het veld. Omdat je niet met 15 man mag spelen, gingen Thomassen, Luchtmeijer, Janssen en Dorst er uit. Tot in de 85e minuut kan ik u niets, maar dan ook niets noemenswaardigs vermelden over deze wedstrijd. Het temperatuurtje was inmiddels opgelopen tot buitencategorie warm en dat had effect op het loopvermogen en passnauwkeurigheid van elke speler. Iedereen maakte zich al op voor verlenging/pinanties. Maar in die 85e minuut kwam HBS na goed doorkomen over links 1-op-1 voor de Cheetah. De HBS aanvaller die de breedtebal op 6 meter voor het doel voor het inschieten had, zag dat de Casillas-achtige voet van de Cheetah zijn schot nog net kon pareren. Dit wapenfeit zorgde wel voor een kleine storm van aanvallen voor HBS. Drie minuten later sloeg het noodlot toe voor CKC. Een afgeslagen voorzet belandde voor een middenvelder van HBS, die de afvallende bal met een magnifieke volley over Vogelaar heen poefte. ‘Zijn we er dan toch weer ingetuind?!’ 1-0 achter in de 88e minuut. Wat kon CKC nog?! Nou, CKC kon nog veel! Wat er daarna gebeurde, valt alleen te vergelijken met de wedstrijd Go Ahaed Eagles – RKC van een paar weken geleden. Zondag 1 toonde cognitieve flexibiliteit in optima forma! In minuut 90 kreeg Maaskantje de bal op randje zestien van HBS. Waar hij normaal de bal in de Noordzee zou schieten, zoefde er nu een snoeihard schot naar de verre hoek en vloog er binnenkant paal in. 1-1!! Dolle vreugde bij de CKC’ers! Dit bleek nog niet alles. Danny ‘T-Bone’ Tieben besloot nog een duit uit het zakje te doen! In minuut 93 verraste hij de keeper met een schot in de korte hoek! Prima in het hoekjem, voor dit niveau! 2-1 voor CKC! Onbeschrijfelijk, wat een ontknoping! Blijdschap, tranen, ontroering, sprakeloosheid, geilheid. Allemaal emoties die deze reporter op het veld zag, na deze 2-1 in de dying seconds!

  Na een minuut of drie alle ballen in de duinen peren, floot de bijzonder chique geklede scheidsrechter voor het einde en kon er feest gevierd worden! Wat een apotheose!

  Man of The Man Match werd de Cheetah, maar het vuile en échte werk werd gedaan door de jongens die 90 minuten in de verzengde hitte elke vezel energie hadden verbruikt voor een goed resultaat.
  Zondag 1 heeft zich dus gekwalificeerd voor de finale van de nacompetitie. Bij het schrijven van dit artikel is nog niet bekend op welke datum, plaats en tijdstip deze wedstrijd gespeeld gaat worden. Houd dus uw Voetbal App in de gaten, want hier moet u bij zijn! Tegenstander is al wel bekend: Den Hoorn 4, een tweedeklasser.

  De mannen van zondag 1 zouden het mega-vet-gaaf-super-awesome vinden als u hen komt aanmoedigen tijdens deze finale. Mocht u onverhoopt niet in de gelegenheid zijn, dan kunt u ook een videoboodschap voor hen inspreken.