• CKC zet zegereeks voort

 • Zaterdag ontving CKC thuis op Sportpark ’t Veer Ommoord voor de vijfde wedstrijd van het seizoen. Dat betekende een strijd tussen de koploper en een van de staartploegen aangezien Ommoord nog niet veel punten heeft weten te behalen.

  Trainer Mario Meijer had de beschikking over een bijna volledige selectie waarin ook keeper Perry Heijser fit genoeg was voor zijn eerste basisplaats in de competitie.

  In het eerste deel van de wedstrijd was het verschil tussen beide ploegen niet zo groot als de stand op de ranglijst zou doen vermoeden. Ommoord speelde met veel druk naar voren en geen van beide teams kon de ander zijn wil opleggen. Combinerend was CKC de betere maar Ommoord zette daar veel fysiek tegenover. In de 20e minuut kreeg de thuisploeg een enorme kans. Die werd nog gemist maar vanaf dat moment begon CKC de partij wel naar zich toe te trekken. De bezoekers hadden nog even een opleving maar in de 35e minuut was het Damien Huibregtse die de ban brak en met het hoofd een vrije trap tot doelpunt promoveerde. De ploeg uit Kralingseveer had vanaf dat moment de wedstrijd in handen en wist via een kopbal van Yairo van Horik en uit een sterke actie van Daniel van der Linden nog voor de rust op 3-0 te komen.

  Na de pauze was CKC heer en meester. Het had niet veel meer te duchten van Ommoord en liep uit naar een ruime 6-0 zege. Doelpunten waren er van Jasper van Westen en Tim Bader terwijl het slotakkoord verzorgd werd door (opnieuw) Yairo van Horik. En als CKC nog wat scherper was geweest had het nog wel vaker kunnen scoren.

  Na afloop verwoordde assistsent trainer Wim Mostert (trainer Meijer moest vlak voor tijd weg in verband met zijn werkzaamheden voor Excelsior) het gevoel van de technische staf dat de ploeg een prima wedstrijd had gespeeld. Door de vijfde achtereenvolgende overwinning en de vierde zonder tegentreffer heeft CKC de leidende positie versterkt. Concurrenten Bergambacht en Nieuwerkerk hielden elkaar in een onderling gevecht in evenwicht zodat CKC op hen uit kon lopen. Inmiddels dient ook HWD zich aan als een directe concurrent op slechts twee punten afstand.

  Volgende week verdedigt CKC de koppositie in een wedstrijd tegen SDV op Sportpark Toepad aan de Kralingse Zoom. Aanvang op zaterdag 27 oktober om 15.00 uur.


  CKC; Heijser; Sliep, Derksen (65 Nunes), Huibregtse, Brons; Schippers, Bourne, Van Westen (80 Kooijman); Van der Linden (75 Bader), Koster, Van Horik


  Voor meer foto’s kunt u terecht op de facebook pagina van CKC 1