• CKC wint van Quick Boys 2 na strafschoppen

• CKC wint van Quick Boys 2 na strafschoppen.

CKC is bezig met een goede reeks in de competitie, winnen van de koploper LMO en afgelopen dinsdagavond winnen van DCV in de Fidus Cup. Mario Meijer; in een wedstrijd hoog niveau aanraken is knap, moeilijker is dat niveau voortzetten in de eerstvolgende wedstrijd/en. Dat bleek tegen Quick Boys 2 (hoofdklasser). Quick Boys 2 zetten hoog en agressief CKC vast in haar eigen helft. Daar had CKC in het eerste 10 min. heel erg moeilijk mee. Toch was het CKC die de eerste grote kans creëerden, die Joey v. Oosten niet benutten. In de 12e min. weer CKC een hard schot van Yairo v. Horik die de keeper uit het doel stoten en niet goed werd uitverdedigd in de voeten van Kaj Platteschor die bedient Arjan Everding in de zestien met een steekbal en passeert de doelman 1-0. Dit was het beeld van de de gehele wedstrijd Quick Boys 2 meer in bal bezit maar qua kansen creëerden CKC meer kansen. CKC kreeg velen complimenten, zo onder druk gezet en toch altijd proberend voetballend er onderuit te voetballen.

In de tweede helft kwamen Jesse Loozen en Thom Ritmeijer erin voor Yairo v. Horik en Ruben Schippers. Quick Boys 2 begon nog agressiever aan de 2e helft, daarin behoede Perry Heijser CKC met een katachtige redding voor de aansluit treffer. Quick Boys 2 raakte een beetje gefrustreerd dat uittezich in een grimmige sfeer. De goed leidende scheidsrechterJ. Noordhoek ging daar goed mee om en waar nodig was hij duidelijk en direct. Toch was het weer CKC die een kans creëerden via Björn Setoe die de diepte in werd gestuurd door het midden, net iets te hard Jesse Loozen aanspeelde die alleen voor de keeper er net niet bij kon. Quick Boys 2 bleef CKC onder druk zetten en daarmee kwetsbaar vanwege de ruimte achter de eigen verdediging. Dat uittenzich in de 68e min. CKC nam op het middenveld de aanval over, bediende Björn Setoe die een op een met de laatste man stond en passeerde en alleen op de keeper afging, deze aftroefde door hard in de linkerhoek te schieten 2-0. Quick Boys 2 schrok even, maar CKC profiteerde er niet van na twee op gelegde kansen. In de 76e min. kreeg CKC de bal niet goed weg uit haar zestien meter gebied en werd binnen geschoten door de spits van Quick Boys 2 2-1. CKC werd nog meer in de verdediging gedrongen, toch kreeg CKC 2 grote kansen omdat de ruimte achter de verdediging van Quick Boys 2 groot was die niet werden benut. Een vrije trap in de 87e min. die door de verdediging van CKC half werd geraakt en precies in de voeten van de spits terecht die Perry Heijser passeerde 2-2. Het werd penalty's nemen waarin CKC het beter deed dan Quick Boys 2 4-3. CKC bekert verdient verder.

Opstelling: Perry Heijser, Damien Huijbregtse, Mark de Borst, Mike v.d. Spoel, Stefan Brons (62e Swen Copier), Ruben Schipper (Thom Ritmeijer 1 penalty), Kaj Platteschor (70e Finn Zijta 1 penalty), Arjan Everding 1 dlp., Joey v. Oosten 1 penalty, Yairo v. Horik (45e Jesse Loozen), Björn Setoe 1 dlp. en 1 penalty.