• CKC wint van Ommoord

  9 mrt 2019
 • CKC wint van Ommoord

  Terwijl de wind over de velden gierde moest CKC het opnemen tegen Ommoord in een uitwedstrijd op Sportpark Zwansnesse. De opponent staat laag geklasseerd maar is in het verleden immer een lastige tegenstander gebleken voor CKC en ook vandaag had de ploeg uit Kralingseveer de handen vol aan deze tegenstander.

  De selectie van CKC was voltallig, op de afwezige Marlon van der Schelling na, zodat de technische staf de beschikking had over een goed gevulde reservebank. Vinicius Bongaertz kreeg voor het eerst een basisplaats en startte vanaf rechts voorin, en het centrum werd gevormd door Diederik Derksen en Mike van der Spoel.

  Gelijk met het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter begonnen de weersomstandigheden, met regen en harde wind, ook te verslechteren hetgeen van invloed zou zijn op het spelbeeld. CKC zette wel gelijk aan en zou de hele wedstrijd het initiatief houden, en het creëerde ook diverse mogelijkheden en halve kansen. Daarbij ontstond vervolgens een uitgelezen mogelijkheid toen er een strafschop werd toegekend aan CKC na een overtreding in het zestienmetergebied. Zoals gewoonlijk meldde Jeffrey Bourne zich voor deze klus maar geheel tegen de verwachting in kon de keeper van de thuisclub de bal uit het doel houden zodat de stand op 0-0 bleef staan. Ommoord loerde op de counter en kwam er een aantal maal gevaarlijk uit waarbij keeper Heijser handelend op moest treden om zijn doel schoon te houden. In de slotfase van de eerste helft was het uiteindelijk toch CKC dat de ban wist te breken. In de omschakeling was Nick Koster de verdediging van Ommoord te snel af waarna hij de bal strak voorgaf zodat de meegelopen Yairo van Horik de 1-0 in het doel kon schieten.

  De tweede helft begon met hevige regenval en windstoten maar bij het voortschrijden van de tijd verbeterde het weer zienderogen en liet zelfs de zon zich niet onbetuigd. Het spelbeeld veranderde echter niet; CKC drong aan en Ommoord was sporadisch gevaarlijk via de counter. Daardoor bleef het spannend tot de laatste minuten, zelfs nadat er een speler van Ommoord met rood van het veld was gestuurd. De einduitslag, 0-2, kwam tenslotte op het scorebord door Nick Koster die vlak voor tijd op snelheid goed doorging en de keeper van Ommoord het nakijken gaf.

  Met een overwinning en de drie punten op zak keerden de bezoekers terug naar huis. Volgende week speelt CKC thuis tegen SDV. Aanvang op zaterdag 16 maart om 14.45 uur op Sportpark ‘t Veer.

  CKC; Heijser; Huibregtse, Van der Spoel (75 Bleichrodt), Derksen, Brons; Schippers, Bourne, Van Westen (80 Setoe); Van Horik, Koster, Bongaertz (60 Van der Linden)


  Voor meer foto’s kunt u terecht op de facebook pagina van CKC 1