• CKC wint van Charlois na hattrick van Yairo van Horik

• CKC wint door een hattrick van Yairo van Horik

CKC1 kreeg het voor elkaar om de thuiswedstrijd te vervroegen naar 14:00 uur i.v.m. de wedstrijd van Nederland om 16:00 uur, met dank aan onze wedstrijdsecretaris Ralph Loop. De trainer van Charlois werkte er ook aan mee maar dat koste CKC wel 3 pitchers bier. Beide elftallen hadden deze wedstrijd aanvallende bedoelingen, dan was Charlois die gevaarlijk was, dan weer CKC die gevaar stichten. De eerste helft creëerden Charlois 4 grote kansen en steeds was daar onze verdediging of onze keeper Perry Heijser die een doelpunt voorkwam. CKC kreeg 3 grote kansen maar het verschil was dat CKC er 2 benutten. In de 7e min. werd Arjan Everding op rechts de diepte ingestuurd door Swen Copier, op de hoogte van de zestien zag Arjan Everding op links Yairo v. Horik de zestien in komen zijn pass was perfect op maat, Yairo v. Horik schoot snoeihard de bal de rechterbovenhoek in 1-0. Charlois had in haar elftal snelle en handige voetballers vooral aan de zijkanten, zij zorgden voor veel dreiging. In de 25e min. werd weer Arjan Everding in de diepte rechts aangespeeld passeerde zijn man op snelheid kwam in de zestien en gaf voor met een beetje geluk een verdediger kreeg de bal op zijn arm waardoor de bal precies voor de voeten van Yairo v. Horik viel deze moest zich iets vrij spelen en schoot snoeihard in het doel weer een schitterend doelpunt de 2-0. Charlois gaf zich niet gewonnen en bleef dreigend voor het doel van CKC. CKC ging iets meer controlerend voetballen wilde met 2-0 de rust ingaan en dat lukte, 5 min. voor de rust blesseerde Joey v. Oosten zich en moest zich laten wisselen door Finn Zijta.

CKC begon sterk aan de 2e helft, zocht niet direct voor de lange pass maar controleerde van achteruit en speelde de bal achterin wat meer rond. Vanuit zo'n situatie in de 52e min. werd er geduldig rond gespeeld ineens werd Arjan Everding aangespeeld net over de middenlijn zag Yairo v. Horik in de spits diepgaan zijn pass was precies goed en de bal draaide iets naar binnen in de voeten op snelheid van Yairo v. Horik die zijn man net voor was en in de zestien passeerde Yairo v. Horik met een snoeihard schot de keeper van Charlois in de rechterbovenhoek 3-0 een hattrick . CKC controleerde nu de wedstrijd, Charlois wilde wel maar kon het niet meer opbrengen. In de 55e min. blesseerde Kaj Platteschor zich ernstig hij zakte door zijn enkel en moest ondersteund worden naar de kleedkamer. Mario Meijer wisselde gelijk 2x Björn Setoe en Jesse Loozen erin en Arjan Everding onder applaus eruit. CKC bleef de tweede helft controleren en Charlois ondanks een aantal wisselingen kon niet echt meer een vuist maken. Toch kwamen zij op een gelukkige manier op 3-1, van 35 meter werd er hard geschoten deze schampte de schouder van Mike v.d. Spoel (die na een lange blessure voor het eerst een hele wedstrijd speelde en het voortreffelijk deed) dat zette Perry Heijser op het verkeerde been en de bal ging links hoog het doel in. Perry Heijser was boos en trapte de bal over de zijlijn de zeer goed leidende scheidsrechter dhr. O. Duivestein gaf onze keeper daarvoor een gele kaart. CKC kwam niet meer in het gevaar en behaalde zijn tweede 3 punten binnen twee weken.

Opstelling: Perry Heijser, Mark de Borst, Mike.d. Spoel, Stefan Brons, Swen Copier, Ruben Schippers, Thom Ritmeijer, Kaj Platteschor (55e Björn Setoe), Joey v. Oosten (40e Finn Zijta), Arjan Everding (55e Jesse Loozen), Yairo v. Horik. Reserve Bart Peeters.