• CKC wint thriller bij SC Excelsior

• CKC wint zijn 2e competitie wedstrijd uit tegen SC Excelsior.

CKC zette gelijk de toon door hoog druk te zetten, waardoor het jonge talentvolle SC Excelsior moeite had om er onderuit te voetballen. Het probleem in de eerste helft van CKC was dat wanneer zij de bal hadden verovert door er kort bovenop te zitten daarna zeer slordig mee omgingen, desondanks was CKC wat sterker en creëerden in de eerste helft drie grote kansen.

De tweede helft was nog maar net begonnen, zag Mark de Borst op links halverwege eigen helft Karel Bleichrodt rechts als back diep gaan en op de achterlijn net naast het doel van SC Excelsior kopte hij de bal  over de doelman van SC Excelsior 0-1. Vanuit een aanval van CKC en slordig bal verlies counterde SC Excelsior, Perry Heijser keeper taxeerde de situatie verkeerd en blokkeerde de aanvaller van SC Excelsior op zo'n dertig meter van zijn doel en terecht trok de scheidsrechter de rode kaart. Doordat de tweede keeper niet aanwezig was, ging voetballer Tim Bader keepen. Mario Meijer ging direct 3x wisselen Yairo v Horik voor Bjorn Setoe, Damien Huijbregtse voor Karel Bleichrodt en Swen Copier voor Stefan Brons. CKC trok zich terug tot de middellijn en loerde op de counter. Halverwege de tweede helft counterde CKC op rechts via Damien Huijbregtse die Yairo van Horik diep zag gaan en hij scoorde fraai de 0-2. Kaj Platteschor kreeg kramp aan beide benen omdat CKC al zijn wissels had gebruikt moest CKC in wezen met negen man verder. SC Excelsior verhoogde de druk en drong CKC terug, vanuit een vrije trap op 20 meter van het doel schoot de speler van SC Excelsior fraai de bal in de linker bovenhoek Tim Bader was kansloos 1-2. CKC bleef loeren Nick Koster die nog eens alles er uitperste en de back van SC Excelsior passeerde op de achterlijn voorgaf kwam Yairo van Horik net iets eerder bij de bal dan de keeper en scoorde de 1-3. De scheidsrechter liet nog 9 minuten blessuretijd door voetballen, maar CKC kwam niet meer in gevaar. Na het laatste fluitsignaal stormde de reservebank plus staf naar de spelers op het veld en vierde de verdiende overwinning met z'n allen. CKC laat zien als het niet voetbaltechnisch niet goed loopt, de vechtlust/team verband de boventoon voert.

Opstelling: Perry Heijser (Tim Bader), Mark de Borst, Victor Loop, Stefan Brons (Swen Copier), Karel Bleichrodt (Damien Huijbregtse), Ruben Schippers, Kaj Platteschor, Nick Koster, Finn Zijta, Bjorn Setoe (Yairo van Horik), Daan Oostdijk. Reserve; Damien Huijbregtse, Yairo van Horik, Swen Copier en Tim Bader.

Man of the Match: Mark de Borst en Kaj Platteschor beide 21 pnt., 2e Victor Loop en Yairo van Horik beide 9 pnt., 5e Karel Bleichrodt 5 pnt., 6e Nick Koster 4 pnt., 7e Bjorn Setoe 3 pnt., 8e Stefan Brons 2 pnt., 9e Tim Bader 1pnt.