• CKC wint overtuigend bij Zoetermeer.

  • CKC wint uit van Zoetermeer.

    CKC had alleen de eerste helft nodig om van Zoetermeer te winnen. De eerste paar minuten waren beide elftallen elkaar voorzichtig aan het aftasten. Daarna nam CKC het initiatief dat uitte zich al in de 6e minuut voor de 0-1, door het midden werden met fraaie korte combinaties tussen Nick Koster, Björn Setoe, Joey van Oosten en weer Nick Koster hij ronde deze aanval mooi af. Vanaf de aftrap was Zoetermeer gelijk gevaarlijk maar Perry Heijser onze keeper was attent en voorkwam een doelpunt. CKC was niet er niet door geschrokken, de aanvallen werden zorgvuldig vanuit haar eigen verdediging opgebouwd waardoor Jeffrey Bourne als laatste man steeds werd vrij gespeeld, waardoor hij kon opkomen in combinatie met het middenveld of direct de aanvallers kon aanspelen. Rond de 18e minuut zag Joey van Oosten op het middenveld Björn Setoe de diepte opzoeken hij werd perfect aangespeeld, Björn Setoe kreeg de bal net niet genoeg onder controle waardoor de bal naast ging. In de 25e minuut was het wel raak Björn Setoe in combinatie met Finn Zijta deze ronde het fraai af en scoorde de 0-2. Daarna sloop er bij een aantal spelers de gemakzucht binnen en werden iets wat slordiger, dat uitte zich bij een balverlies bij Finn Zijta waardoor Zoetermeer op links gevaarlijk kon uitbreken, gelukkig zat in eerste instantie Perry Heijser er tussen  en de tweede keer Mark de Borst met een sliding een doelpunt kon voorkomen. Het werd een corner voor Zoetermeer deze kwam bij hun spits die net voor langs schoot. In de 35e minuut zag Kaj Platteschor Nick Koster diep gaan, deze ging met bal de zestien in en werd getackeld penalty, die door Jeffrey Bourne hard half hoog de linker bovenhoek binnen schoot 0-3. Zoetermeer probeerde nog iets terug te doen door hun voortreffelijker middenvelder en aanvoerder, deze zag zijn spits diep gaan zijn pas kwam precies aan, de spits paste kort schuin naar achteren maar werd hoog over geschoten. Daarna een aanval van Zoetermeer over rechts deze werd door Mark de Borst onderbroken, maar kreeg de bal niet direct uitverdedigt, de spits ontfutselde de bal van De Borst, deze probeerde met een sliding het gevaar te voorkomen daarbij viel de spits van Zoetermeer de scheidsrechter zag daar een penalty in. De aanvoerder van Zoetermeer schoot de penalty naast. In de rust gaf Mario Meijer zijn team een compliment hoe er werd gespeeld maar gaf ook aan dat de laatste kwartier gemakzuchtig werd gevoetbald.

    In de tweede helft zagen we nog maar bij vlagen het goede spel van CKC terug. Met de 0-3 voorsprong in hun achterhoofd kon men het niet meer opbrengen iets extra's te leveren. Zoetermeer kreeg iets meer balbezit maar werd maar sporadisch gevaarlijk. Mario Meijer de trainer ging al zijn wissels inzetten om enige verandering te forceren in het spelbeeld. Wat toch even extra benoemd moet worden is dat Mike van der Spoel na een lange knie blessure weer zijn eerste minuten kon maken. Het enigste moment wat in de tweede helft een beetje tot emotie leiden was de overtreding op Björn Setoe in de zestien hij werd nadrukkelijk in de rug gelopen, de scheidsrechter zag er geen penalty in! Het bleef 0-3.

    De opstelling: Perry Heijser, Mark de Borst, Jeffrey Bourne 1dlp.(Karel Bleichrodt), Damien Huibregtse (Mike van der Spoel), Stefan Brons (Swen Copier), Kaj Platteschor (Tim Bader), Ruben Schippers, Joey van Oosten, Finn Zijta 1dlp., Björn Setoe en Nick Koster 1dlp.

    Zie ook foto rapportage van Jos Elve / Elve fotografie