• CKC wint ook thuis van BSC’68

• CKC wint ook thuis van BSC'68 met 2-1.

Over de gehele wedstrijd gezien was de overwinning verdient. CKC creëerden meer kansen dan BSC'68 alhoewel BSC'68 goed georganiseerd speelden en qua balbezit gelijkwaardig. In de eerste helft kreeg CKC 3 kansen waarvan Nick Koster de grootste miste, Jeffrey Bourne vanaf eigen helft ziet Nick Koster diep gaan net voor de vijf meter lijn stuiterde de bal iets verkeerd waardoor Nick Koster de bal hoog over schoot. Daarvoor was het Yairo van Horik die net hard over kopte op een voorzet van Björn Setoe van rechts. Ook een combinatie over links tussen Nick Koster, Stefan Brons en Yairo van Horik die naar binnen trok op de zestien meter lijn hard schoot, de keeper stopte de bal fraai. Zo gingen beide elftallen de rust in met de 0-0.

In de tweede helft kwam Joey van Oosten erin voor Yairo van Horik en nam CKC het heft in handen. Dat leidde tot een corner voor CKC op rechts hoog voor op de hoogte van de elf meter werd Jeffrey Bourne hard in zijn rug gelopen de scheidsrechter wees resoluut naar de stip penalty, Jeffrey Bourne nam zelf de penalty maar de keeper koos voor de juiste hoek en tikte de bal uit het doel. Even later zette Joey van Oosten met een strakke pass Björn Setoe vrij in de zestien maar schoot de bal tegen de paal. In de 60e min. kreeg BSC'6 een hele grote kans doordat Damien Huibregtse de bal verkeerd raakte bij het terug spelen naar onze keeper Perry Heijser, hun spits speelde nam de bal mee Perry Heijser die precies op tijd uitkwam kon de bal blokkeren. In de 65e min. nam Joey van Oosten een corner op links de bal kwam hoog bij de 2e paal waar Jeffrey Bourne de bal binnen kopte 1-0 hij vierde het doelpunt uitzinnig en nam revanche voor het missen van zijn penalty. Weer Björn Setoe op snelheid aan gespeeld in de zestien net naast geschoten. Daarna 5 min. later kwam BSC'68 met zijn tweede aanval fraai opgezet vanaf links de zestien meter binnen en hard geschoten kwam de bal in de rechterhoek Perry Heijser kansloos 1-1. 81e min. Karel Bleichrodt kwam erin voor de moegestreden Kaj Platteschor. Kort daarna nam Jeffrey Bourne een vrije trap op rechts van het veld de bal kwam bij de tweede paal daar stond Damien Huibregtse die de bal binnen gleed 2-1. De spanning steeg, weer kreeg Björn Setoe een diepe bal met zijn snelheid kwam hij iets te veel naar links in de zestien weer de keeper die de bal pakte. Ook redden Perry Heijser nog in blessure tijd met een knappe reactie. Nick Koster kreeg nog een kans in de zestien maar werd correct getackeld zo bleef het 2-1, het had veel energie gekost, maar des ter uitbundiger was de blijdschap in de kleedkamer.

Opstelling: Perry Heijser, Mark de Borst, Jeffrey Bourne 1dlp., Stefan Brons, Damien Huibregtse1dlp., Ruben Schippers, Kaj Platteschor (Karel Bleichrodt), Daan Oostdijk (Finn Zijta), Yairo van Horik (Joey van Oosten), Nick Koster, Björn Setoe.