• CKC wint de eerste thuiswedstrijd in 2023 van DHL

• Het was DHL die de eerste grote kans creëerde binnen 2 minuten vanaf rechts voorgezet Perry Heijser onze keeper slaat de bal weg precies voor de voeten van de DHL spits die gelukkig werd geblokt waardoor Kaj Platteschor kon uitverdedigen. Er ontstond een leuke wedstrijd beide elftallen wilden aanvallen en dat deden ze ook met volle overtuiging. Beide elftallen kozen er voor om de ruimtes achter de verdedigen op te zoeken via combinaties binnen door of via de snelle spitsen de diepte in te sturen. Bij CKC was het Joey van Oosten die domineerde op het middenveld en strooide met passes. In de 16 min. verloor DHL op het middenveld de bal aan Joey van Oosten die zag Björn Setoe versnellen de bal was precies op maat waardoor Björn Setoe op snelheid de zestien van DHL in liep en zijn schot was hard en richting de rechterhoek de keeper raakte de bal nog wel maar kon niet voorkomen dat het een doelpunt werd 1-0. In de volgende aanval van CKC werd Björn Setoe in de zestien vastgehouden de goed leidende scheidsrechter dhr P.J. Verwijs wees direct naar de penalty stip, Björn Setoe nam zelf de penalty maar de goede keeper van DHL dook precies naar de juiste hoek corner. Björn Setoe nam de corner hard Damien Huibregtse dook bewust onder door waardoor iedereen werd verrast behalve Yairo van Horik die de bal binnen kopte 2-0. CKC bleef aanvallen en steeds was het Joey van Oosten die de spitsen Björn Setoe en Yairo van Horik bereikten maar ook DHL had een goede keeper die voorkwam voor DHL grotere achterstand. Toch in de 25e min. Yairo van Horik vond op het middenveld Finn Zijta die direct Björn Setoe in de zestien vond zijn schot was onhoudbaar voor de keeper van DHL 3-0. Vijf minuten later ontstond via een vrije trap van DHL een corner voor DHL op rechts werd ingeschoten maar weer verwerkt tot weer een corner voor DHL deze corner kwam in de zestien daar zag de scheidsrechter dat er door een CKC verdediger in het duel naar de bal zijn tegenstander duwde en wees ook naar de stip, deze penalty werd hard en zuiver in de rechterhoek geschoten 3-1.Daarna waren beide elftallen weer gevaarlijk in beide zestien meter gebieden. Maar de grootste kansen waren voor CKC Björn Setoe, Joey van Oosten en Yairo van Horik maar het bleef tot de rust 3-1.

De tweede helft kreeg CKC gelijk een schietkans voor Joey van Oosten maar die ging over. In de 50e min. een snelle aanval over rechts van DHL net voor de achterlijn kon de rechterspits van DHL de bal voorgeven waar de spits van DHL boven iedereen uittorende en hard in de linkerbovenhoek scoorde 2-3. Daarna was het weer DHL die zeer gevaarlijk werd met veel geluk kon CKC een doelpunt voorkomen de bal werd drie keer van de lijn gered en uiteindelijk weggeschoten. In de 56e min. veroverde Ruben Schippers de bal op de helft van DHL en zag Jesse Loozen op rechts de diepte ingaan de bal was op maat en Jesse Loozen zag in het midden Joey van Oosten komen en deze aarzelden niet en schoot hard en zuiver binnen 4-2. Inmiddels was Auke Meijer en Björn Setoe gewisseld voor Jeffrey Bourne en Jesse Loozen, even later wisselde Mario Meijer nog 3 keer Swen Copier, Thom Ritmeijer en Arjan Everding voor Stefan Brons, Kaj Platteschor en Joey van Oosten. CKC werd wat sterker en creëerden nog wat kansjes, ook DHL kreeg nog een kans de handige spits van DHL dribbelde door de verdediging maar Perry Heijser was net iets sneller en plukte de bal van zijn voeten. Het bleef tot het einde 4-2. Het was van beide kanten een leuke wedstrijd om te zien alleen CKC was effectiever in het benutten van kansen.

Opstelling:Perry Heijser, Mark de Borst, Damien Huibregtse, Auke Meijer(55e Jeffrey Bourne), Stefan Brons(69e Swen Copier), Ruben Schippers, Kaj Platteschor(69e Thom Ritmeijer), Finn Zijta, Joey van Oosten 1dlp.(72e Arjan Everding), Björn Setoe 2dlp.(55e Jesse Loozen), Yairo van Horik 1dlp.