• CKC verslaat SDV in de slotfase

• Wedstrijdverslag SDV - CKC 05-03-2022

CKC verslaat SDV in de slotfase van de wedstrijd 0-5.

CKC begon fel aan de wedstrijd met hoog druk zetten en daardoor hopende SDV fouten zou maken. Dit lukte binnen 10 minuten, in het strafschopgebied van SDV kregen zij de bal niet weg. Nick Koster onderschepte de bal in de zestien rechts zag Björn Setoe die probeerde de keeper te omspelen maar alleen door een tackel van de keeper kon hij dat voorkomen, penalty met Nick Koster maar helaas dook  keeper naar de goede hoek. Dit gaf SDV extra motivatie hier zat ook een negatieve kant aan, de scheidsrechter trok tegen SDV 5 keer de gele kaart waarvan 2 met een rood randje. Wat de staf en spelers van CKC ook irriteerde is dat de scheidsrechter R.C.H. v.d. Ploeg in de eerste helft 4 keer het spel stil legden om de een paar mensen langs de lijn die een biertje (fles) dronken te verwijzen naar het terras van SDV. CKC bleef de betere ploeg in de eerste helft creëerden ook kansen zonder deze te benutten. SDV als het kon probeerde te counteren zonder echt gevaarlijk te worden. Het bleef in de eerste helft 0-0.

Tijdens de rustpauze gaf Mario Meijer aan dat zijn spelers de focus op hun spel en opdrachten moeten liggen en niet de randzaken. Dan vallen de doelpunten vanzelf. Jeffrey Bourne en Victor Loop bleven achter in de kleedkamer, Karel Bleichrodt en Swen Copier kwamen erin. Het was niet CKC die fel starten maar SDV creëerden binnen 5 minuten zijn eerste grote kans maar Perry Heijser was paraat. Daarna was het CKC die constant aanviel en SDV sporadisch counterde. Pas rond de 70e minuut een overtreding van SDV op eigen helft aan de zijlijn hoogte 16 meter gebied nam Joey van Oosten de vrije trap iedereen miste de bal ook de keeper 0-1. Daarna was de ban gebroken SDV sputterde nogtegen maar de 0-2 was een misverstand een terug speelbal naar de keeper deze verslikte zich in de bal en daar profiteerde Nick Koster van. De 0-3 Björn Setoe pakte de bal van zijn tegenstander af in de 16 meter gebied en schoot de bal binnen. De 0-4 kwam vanuit een vrije trap waarbij Nick Koster hard onderuit werd geschopt SDV kreeg zijn zoveelste gele kaart en onze aanvoerder die het verontwaardigt was kreeg geel voor praten tegen de scheidsrechter. De vrije trap op 20 meter van het doel werd genomen door Björn Setoe deze schoot de bal hard en strak in de linkerhoek. De 0-5 was een mooie aanval op rechts Yairo van Horik na een lange blessure tijd ingevallen gaf een kromme bal buitenkant schoen naar Karel Bleichrodt die zich ontdeed van zijn tegenstander hoog voorgaf en Björn Setoe direct uit de lucht hard binnen schoot een zuivere hattrick.

Opstelling: Perry Heijser, Jeffrey Bourne (Swen Copier), Damien Huibregtse, Victor Loop (Karel Bleichrodt), Stefan Brons, Ruben Schippers, Kaj Platteschor (Yairo van Horik), Finn Zijta (TimBader), Joey van Oosten 1 dlp., Björn Setoe 3 dlp., Nick Koster 1 dlp.