• CKC verslaat DCV in Fidus cup

  • CKC verrast DCV in de Fidus Cup 2-0

     De trainer Mario Meijer begon met de opstelling van zijn team met Mike v.d. Spoel als rechter centrale verdediger, Thom Ritmeijer,Arjan Everding, Joey v. Oosten op het middenveld en Jesse Loozen in de voorhoede. Hiermee creëerden Mario Meijer voor zichzelf een luxe probleem want dit elftal deed het uitstekend in de eerste helft. Zo ook de tweede helft met 5 wissels. Het voetbal van CKC was heel verzorgd met combinatie voetbal van achteruit en dan weer de diepte zoeken via de opkomende backs Swen Copier op links en Karel Bleichrodt op rechts en de spitsen Nick Koster en Jesse Loozen. Dat ging uitstekend alleen in de zestien komende was het net niet of te gehaast. DCV was in de eerste helft twee keer gevaarlijk en dat kwam uit slordige momenten op het middenveld en een foute terugspeel pass. Pas in de 40e min. beloonde CKC zichzelf met een schitterend doelpunt van Nick Koster, Arjan Everding veroverde de bal op de middenlijn zag Nick Koster een tegen een staan en zijn pass was zuiver met de juiste snelheid waardoor Nick Koster zich vrij kon spelen en de keeper passeerde met gericht schot 1-0. 

    In de tweede helft begon CKC met twee wissels Nick Koster en Ruben Schippers werden gewisseld voor Björn Setoe en Kaj Platteschor. CKC begon de eerste 5 min. iets afwachtende geleerd van de vorige competitie wedstrijden. Daarna ging het weer zoals voor de rust met een prachtige aanval begonnen bij de onze keeper Perry Heijser werd twaalf keer geraakt en uiteindelijk kwam de bal bij Joey v. Oosten rechts in de zestien van DCV zijn schot ging rakelings voor langs het doel. Even later weer Joey v. Oosten op rechts een pass naar de linkerkant in de zestien waar Jesse Loozen de bal kopte naar Björn Setoe die rechts van het doel stond en de bal direct moest schieten en hard maar net over schoot. Zo bleef CKC met vloeiende aanvallen DCV onder druk houden. Het stokte even vijf minuten toen er weer werd gewisseld, Jesse Loozen, Thom Ritmeijer en Swen Copier eruit erin kwamen Stefan Brons, Damien Huijbregtse en Yairo v. Horik. Na die vijf minuten pakte CKC het weer op met vloeiende combinaties dat leidde in de 71e min tot de 2-0. Damien Huijbregtse in zijn eigen zestien meter gebied zag Yairo v. Horik op het middenveld zijn pass was perfect, Yairo v. Horik op de helft van DCV zag Björn Setoe de diepte in gaan ook weer was bal met de juiste snelheid geplaatst en stond Björn Setoe alleen voor de keeper en passeerde de keeper met een strak schot. DCV probeerde nog wat aan de stand te doen en bracht nog Patrick de Reuver in dat leidde tot een kleine kans. De wedstrijd was gespeeld CKC speelde de resterende tijd professioneel uit tot het eind signaal van de uitstekende leidende scheidsrechter Ruben Kooy.

    Opstelling: Perry Heijser, Mark de Borst, Mike v.d. Spoel, Swen Copier (62e Stefan Brons), Karel Bleichrodt, Ruben Schippers (45e Kaj Platteschor), Thom Ritmeijer (62e Damien Huijbregtse), Arjan Everding, Joey v. Oosten, Jesse Loozen (62e Yairo v. Horik), Nick Koster 1dlp. (45e Björn Setoe 1 dlp).