• CKC stroef van start

  22 sep 2018
 • Zaterdag ging de competitie voor CKC 1 officieel van start met een thuiswedstrijd op Sportpark ’t Veer. Het team heeft zich ten doel gesteld om te promoveren naar de derde klasse en de eerste horde die genomen moest worden was het team van Swift Boys dat op bezoek kwam. Vorig jaar won CKC twee maal eenvoudig van deze tegenstander maar de ploeg uit Kralingseveer is veranderd ten opzichte van de vorige jaargang. Enkele jeugdige spelers met individuele acties vertrokken, andere meer volwassen voetballers kwamen de selectie versterken.

  In de voorbereiding en in de beker kon men een CKC aan het werk zien dat soms heel aardig voetbal speelde en zeker tegen ploegen uit hogere klasses goede resultaten haalde, maar dat ook fors onderuit ging tegen een andere vierdeklasser.

  Trainer Mario Meijer had een selectie tot zijn beschikking waarin Mike van der Spoel voorlopig nog zal ontbreken na zijn beenbreuk maar waarin aanvoerder Ruben Schippers weer terug keerde van een enkelblessure. Hij moest echter Tim Bader en Damien Huibregtse missen en bovendien bleek keeper Perry Heijser niet fit genoeg om aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Thom Martherus fungeerde als zijn stand-in en keepte een goede partij.

  De thuisploeg begon wat onwennig aan de wedstrijd en Swift Boys speelde veel sterker dan vorig jaar, maar na de beginfase nam CKC het heft in handen. Dat leidde na 20 minuten tot een aantal goede kansen voor de thuisploeg waarbij Bjorn Setoe keihard op de paal schoot. Ook na een half uur had CKC een periode met een aantal uitgelezen kansen maar de bal wilde er niet in, mede door prima keeperswerk van de doelman van Swift Boys. Vlak voor het rustsignaal kreeg CKC echter een enorme domper te verwerken. Een vrije trap van de bezoekers werd tegen een eigen speler aangeschoten waarna de bal buiten bereik van keeper Martherus in de hoek verdween voor de 0-1. Met deze onnodige achterstand ging CKC de kleedkamer in voor de rust.

  In de tweede helft stelde CKC binnen een kwartier orde op zaken. De gelijkmaker werd door Nick Koster gemaakt die koel bleef bij een scrimmage in het doelgebied en de bal van dichtbij inschoot. Marlon van der Schelling kopte even later de 2-1 binnen uit een corner van Ruben Schippers. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor CKC dat de wedstrijd volledig controleerde.

  Tot een kwartier voor tijd. De verdediging van de thuisploeg verkijkt zich op een diepe bal en Marlon van der Schelling kan alleen nog aan de noodrem trekken. Rood en een penalty oordeelt de scheidsrechter waarna Swift Boys dankbaar gebruik maakt van de toegekende strafschop en de 2-2 aantekent. Het siert CKC dat het de rug recht en met een man minder toch op zoek gaat naar een treffer. Die komt er ook als een handsbal van de bezoekers in het strafschopgebied bestraft wordt met een penalty voor CKC. Jeffrey Bourne maakt vervolgens geen fout en schiet vanaf elf meter de winnende binnen. In de slotfase moet CKC zich tot het uiterste inspannen om de overwinning over de streep te trekken maar met veel inzet lukt het om Swift Boys van de goal weg te houden.

  Na afloop geeft Trainer Meijer aan dat het moeizaam ging. Maar hij is tevreden met het behaalde resultaat. “De jongens hebben vandaag echt karakter getoond. Het was lastig, zeker in de slotfase, maar ook zulke wedstrijden moet je kunnen winnen. Dat lukte tot nu toe niet en dat we het nu afmaken is een positieve ontwikkeling.”

  De eerste drie punten zijn binnen. Volgende week wacht de burenstrijd tegen NOCKralingen. CKC moet dan naar Sportpark Toepad aan de Kralingse Zoom, aanvang op zaterdag 29 september om 15.00 uur.

  CKC; Martherus; Sliep, Derksen, van der Schelling, Brons; Schippers, Bourne, Van Westen (64 Nunes); Setoe, Koster, Van Horik

  Voor meer foto’s kunt u terecht op de facebook pagina van CKC 1