• CKC pakt punt in Delft

 • CKC is in de competitie in de derde klasse nog niet bepaald voortvarend van start gegaan. In de eerste wedstrijd werd een punt gepakt waar het er drie hadden moeten zijn en vorige week werd een voorsprong uit handen gegeven waardoor men met lege handen bleef staan. Het was nog niet helemaal duidelijk waar de formatie van trainer Mario Meijer nu precies staat na de promotie van vorig seizoen.

  Vandaag stond de lastige uitwedstrijd op het programma tegen Ariston ‘80 uit Delft, dat in de eerste twee wedstrijden tot nu toe de volle winst wist te pakken en gedeeld koploper is. CKC moest het doen zonder zijn aanvoerder Ruben Schippers, die vanwege een blessure niet vanaf de aftrap aan de wedstrijd kon beginnen terwijl ook de ervaring van Jeffrey Bourne nog gemist werd en Mike van der Spoel niet fit genoeg was om aan te sluiten bij het eerste. De technische staf van CKC moest derhalve puzzelen met de opstelling en Thom Ritmeijer stond als controlerende middenvelder in basis.

  CKC begon goed aan de wedstrijd en trok het initiatief naar zich toe. Geen moment was het verschil op de ranglijst in het veld te zien. Het was ook CKC dat na een kwart wedstrijd verdiend op voorsprong kwam. Karel Bleichrodt kwam door op de rechterflank na goed werk van Nick Koster en verraste de doelman van Ariston ’80, die een voorzet verwachtte, met een strakke bal over hem heen in het doel. De bezoekers kwamen vervolgens niet echt in gevaar en scoorden vlak voor de pauze ook de 0-2 uit een terecht toegekende strafschop; Bjorn Setoe ontfermde zich over deze buitenkans en schoot beheerst raak. Zo ging CKC met een comfortabele voorsprong de rust in.

  Na de pauze ontstond er een ander spelbeeld. De ploeg uit Kralingseveer begon niet scherp aan de tweede helft terwijl Ariston ‘80 er juist een schepje bovenop deed. Dat resulteerde al binnen 5 minuten na rust in de aansluitingstreffer van de thuisploeg. Een strakke voorzet vanaf de zijkant werd door de spits van Ariston attent binnengetikt. Het lukte CKC ook daarna niet om het spel naar zich toe te trekken; de scherpte ontbrak, er waren veel te veel slordigheden en de bal in de ploeg houden lukte niet meer. Onnodig balverlies en fouten bij het verdedigen leidden dan ook de gelijkmaker in in de 70e minuut.

  Vanaf dat moment herpakte CKC zich echter weer en kreeg het grip op de wedstrijd. In de slotfase scoorde Bjorn Setoe, opnieuw na prima voorwerk van Nick Koster, de 2-3 en leken de bezoekers er met de winst vandoor te kunnen gaan. Helaas voor CKC was het wederom Artiston ’80 dat al heel snel terug kwam en profiteerde van slordigheden in de verdediging en tegen scoorde. Die stand, 3-3, was ook de einduitslag.

  CKC pakte een punt maar dat hadden er ook meer kunnen zijn. De ploeg weet nu dat het op dit niveau niet onder doet voor hoger geplaatste teams maar zal scherper moeten zijn om de volle winst te kunnen gaan pakken.

  Na afloop had assistent-trainer Diederik Timmermans gemengde gevoelens over de wedstrijd; “We doen een heleboel dingen best wel goed en we zijn absoluut niet minder dan de tegenstanders tot op heden. Alleen zijn we veel te slordig en hebben we te veel onnodig balverlies waardoor we het onszelf moeilijk maken. Dat moet er uit, we moeten rustiger worden. Twee punten uit deze drie wedstrijden is ook te weinig, we hadden er al veel meer moeten en kunnen hebben”. 

  Volgende week speelt CKC thuis tegen het hoog geklasseerde LMO. Aanvang 14.45 uur op zaterdag 15 oktober op Sportpark ‘t Veer.

  CKC; Perry Heijser; Stefan Brons, Mark de Borst, Damien Huijbregtse, Karel Bleichrodt; Thom Ritmeijer, Kaj Platteschoor (72 Ruben Schippers), Finn Zijta (60 Joey van Oosten); Yairo van Horik (60 Arjan Everding). Nick Koster, Bjorn Setoe (87 Jesse Loozen)