• CKC overtuigend ronde verder

  • Afgelopen zaterdag speelde CKC op een drukbezocht en zonovergoten sportpark in Rotterdam-Zuid de eerste wedstrijd in de nacompetitie. Tegenstander, onder zware omstandigheden vanwege de hitte, was DRL uit de derde klasse. De selectie van CKC was fit en de technische staf kon beschikken over een gretige groep spelers. Centraal achterin stonden Marlon van der Schelling en Damien Huibregtse, Mike van der Spoel begon weer op het middenveld met Ruben Schippers en Jeffrey Bourne.

    CKC begon wat onrustig en afwachtend aan de wedstrijd en DRL deed in die fase niet onder voor de ploeg uit Kralingseveer. In het verdere verloop trokken de bezoekers de partij wel steeds meer naar zich toe en werd het duidelijk dat zij voetbaltechnisch de betere ploeg waren. Dat resulteerde na een half uur spelen in de openingstreffer van Bjorn Setoe. Na rust was CKC heer en meester maar het moest wachten tot bijna 20 minuten voor tijd voordat de bevrijdende 2-0 gescoord werd. Nick Koster haalde de trekker over. Toen DRL even daarna met tien man kwam te staan na een rode kaart (twee maal geel) leek het pleit helemaal beslecht. Toch was het de thuisploeg die onverwacht de aansluitingstreffer scoorde en de spanning terug leek te brengen in de wedstrijd. CKC reageerde echter direct en schoot vlak daarna al de 1-3 binnen via Bjorn Setoe waarna Jasper van Westen de 1-4 aantekende. De 2-4 van DRL in de slotminuut was er slechts voor de statistieken.

    Door de overwinning van CKC degradeerde DRL naar de 4e klasse en gaat CKC zelf op voor de volgende ronde van de nacompetitie. Toch was het gevoel bij trainer Mario Meijer niet alleen maar positief. Natuurlijk was hij tevreden met het resultaat maar hij had zijn bedenkingen bij de tegentreffers en dat maakte hij na afloop ook duidelijk aan zijn ploeg. “Ik was not amused bij de tegendoelpunten want we gingen niet helemaal vrijuit. In de volgende wedstrijd moeten we scherp blijven en niet gaan verslappen. Maar ik vertrouw er op dat we dat goed zullen doen en voetballend kwamen we prima voor de dag.”

    Die volgende wedstrijd staat op het programma voor aankomende zaterdag 8 juni. Dan is Bergambacht, dat won van FC Maense, de tegenstander op Sportpark Hofkamp in Bergambacht. Dat is op voorhand een spannende wedstrijd aangezien beide ploegen elkaar in de competitie in de onderlinge partijen in evenwicht hielden en ook op de ranglijst met evenveel punten eindigden. Aanvang om 14.30 uur.

    CKC; Heijser; Bleichrodt, Van der Schelling, Huibregtse, Brons; Schippers, Van der Spoel (70 Van Westen), Bourne (80 Derksen); Setoe, Koster (75 Bongaertz), Van Horik