• CKC op karakter langs IJsselmonde

• IJsselmonde was de eerste helft de bovenliggende partij, CKC was reactief in alles voor de bank en supporters leek het of ze er niet in geloofden en geen vertrouwen hadden in het resultaat. IJsselmonde zetten CKC constant onder druk dat resulteerde voor IJsselmonde in een aantal kansen waaronder twee grote, waarin onze keeper Perry Heijser een belangrijke rol speelde en de nul hield voor CKC. Op de bank werd er gefluisterd, stel je nu eens voor, nu spelen we slecht misschien winnen we dan wel. Aan het einde van de eerste helft kroop CKC uit haar schulp met twee mooi uitgevoerde aanvallen waarin de laatste aanval in de 43e min. scoorde CKC de 0-1. Balverlies bij IJsselmonde rechts net buiten het strafschopgebied veroverde Yairo van Horik de bal en knokte zich langs een verdediger en zag Kaj Platteschor op de penalty stip vrij staan en deze scoorde in de linkerhoek.

In de rust werd er een hartig woordje gesproken door de staf en er op gewezen dat dit elftal met de juiste houding wel goed kan voetballen.

Direct in de tweede helft ging CKC de strijd aan met IJsselmonde, meer duels werden gewonnen en er werd beter gecombineerd. Na een mooie aanval op rechts kreeg Joey van Oosten de bal aangespeeld op het middenveld passeerde zijn man en op zo'n 30 meter een hard schot die de keeper van IJsselmonde via zijn vuisten tot corner verwerkte. In de 60e min. werd er bij CKC gelijk 3 man gewisseld erin Jesse Loozen, Björn Setoe, Finn Zijta (Yairo v. Horik, Arjan Everding, Kaj Platteschor) en 10 min. later Bart Peeters (Damien Huibregtse hamstringblessure). Door de wissels kwam er iets meer dreiging in de aanvallen van CKC, vooral op links veroorzaakte Jesse Loozen met zijn snelheid onrust en irritaties bij de verdediging van IJsselmonde. Dat leiddetot een opstootje waarbij de goed leidende scheidsrechter dhr. P.J. v.d. Hulst direct optrad en de situatie oploste. In de 85e min. ontvangt Joey v. Oosten net voorbij de middenlijn op rechts aan de lijn de bal en passeert twee verdedigers vlakbij de cornervlag geeft Joey van Oosten de bal hoog voor bij de tweede paal komt Jesse Loozen aan gerend en kopt de bal binnen bij de verste paal 0-2. Wat leidde bij de CKC-ers tot een explosie van vreugde.Toch maakte een paar minuten later IJsselmonde het weer heel spannend, via een corner op links kwam de bal iets verder dan de tweede paal bij een voorhoede speler van IJsselmonde en deze schoot de bal binnen 1-2. In de 91e min. werd op links Björn Setoe in de diepte aangespeeld snelde de zestien in van IJsselmonde en zag Jesse Loozen bij de tweede paal aankomen de voorzet was perfect gegeven waardoor Jesse Loozen hard en zuiver binnen kon schieten 1-3. Wat geloven in je zelf kan doen na een slechte eerste helft en een goede hardwerkende tweede helft de wedstrijd winnend afsluiten, CKC had de 3 punten hard nodig.

Opstelling: Perry Heijser, Stefan Brons, Damien Huibregtse (70e Bart Peeters), Karel Bleichrodt, Swen Copier, Thom Ritmeijer, Ruben Schippers, Kaj Platteschor 1dlp. (60e Finn Zijta), Joey v. Oosten, Yairo v. Horik (60e Jesse Loozen 2dlp.), Arjan Everding (60e Björn Setoe).