• CKC ontsnapt in slotfase

  1 dec 2018
 • CKC ontsnapt in slotfase

  Zaterdag moest CKC afreizen naar Ammerstol voor opnieuw een zware wedstrijd. Na de wedstrijden tegen naaste belagers Bergambacht en Nieuwerkerk, waarin met een overwinning en een gelijkspel de koppositie met succes werd verdedigd, was dit op papier wederom een topper. SV Ammerstol is inmiddels opgeklommen naar de derde plaats op de ranglijst en de ploeg uit Kralingseveer kan zich in de strijd om de eerste plaats geen misstappen veroorloven.

  De selectie van CKC, waar Jasper van Westen weer was aangesloten, was redelijk compleet en Jeffrey Bourne was hersteld van zijn blessure zodat hij kon starten in de basis.

  CKC ging vanaf de aftrap direct voetballend op zoek naar een doelpunt. De ploeg speelde veelvuldig met korte combinaties en had constant de overhand in de wedstrijd. Tot echt uitgespeelde kansen leidde dat echter niet en Ammerstol probeerde continu met diepe ballen uit te breken. De bezoekers kwamen in het eerste half uur niet verder dan een tweetal schoten die net naast het doel van de tegenstander verdwenen. Na 30 minuten nam de druk van CKC echter toe en de thuisploeg wist zich hier niet meer onder uit te spelen. Dat leverde CKC wel mogelijkheden op maar het vizier stond in de meeste gevallen niet goed afgericht en anders bracht de doelman redding. In de laatste minuut voor rust was er een ware barrage van schoten door CKC maar de bal wilde er niet in. Met een teleurstellende 0-0 stand zochten de bezoekers de kleedkamer op voor de rust.

  In de tweede helft ging CKC actief op zoek naar de openingstreffer. Het voerde de druk op en was voortdurend dreigend maar echte grote kansen waren schaars. Bovendien kreeg Ammerstol ruimte om te counteren en de thuisploeg wist enkele malen gevaarlijk door te komen. Echte scherpte ontbrak evenwel bij de voorwaartsen van Ammerstol waardoor CKC enkele malen met de schrik vrijkwam. CKC bleef de aanval zoeken en werd daarvoor in de slotfase ook beloond. Vlak voor tijd constateerde de scheidsrechter een handsbal in het strafschopgebied door een speler van Ammerstol waarna hij slechts naar de penaltystip kon wijzen. Terwijl de duisternis inmiddels inviel bleef Jeffrey Bourne kalm en schoot hij de bal hard binnen voor de bevrijdende 0-1. Ammerstol ging met de moed der wanhoop aanvallen maar uiteindelijk was het CKC dat profiteerde van de ruimte die het kreeg. Uit een vlijmscherpe counter over verschillende schijven scoorde Nick Koster ver in blessuretijd op fraaie wijze, met een boogbal over de keeper, de 0-2.

  Trainer Mario Meijer gaf na afloop aan dat hij content was met de instelling van zijn spelers. “Voetballend deden we het wel goed alleen lukte het niet rond het strafschopgebied van de tegenstander. Ik heb in de pauze aangegeven dat we meer rust in ons spel moesten brengen en vooral dat we geduldig moesten blijven omdat die ene kans toch zou komen. Gelukkig is dat ook uitgekomen en ik complimenteer de jongens ermee dat ze tot het einde er in zijn blijven geloven. Het enige minpunt vond ik dat we zo graag naar voren wilden dat we in de tweede helft te veel ruimte weggaven.”

  Na afloop werd ook duidelijk dat Bergambacht punten had verspeeld zodat CKC uiteindelijk prima zaken deed voor de ranglijst en een voorsprong heeft van 5 punten op de twee achtervolgers.

  Volgende week ontvangt CKC thuis op Sportpark ’t Veer het team van Bolnes, dat in de middenmoot staat. Aanvang op zaterdag 8 december om 14.45 uur.


  CKC; Heijser; Van der Schelling, Huibregtse, Derksen (88 Sliep), Brons; Schippers, Bourne, Bader (79 Nunes); Setoe (74 Van der Linden), Koster, Van Horik


  Voor meer foto’s kunt u terecht op de facebook pagina van CKC 1