• CKC met opgeheven hoofd uit Bekertoernooi

• CKC verliest via penalty's van hoofdklasser Poortugaal.

Tijdens de wedstrijd hield CKC Poortugaal op 1-1. Uiteindelijk verliest CKC met penalty's 2-4.

Binnen 2 minuten kreeg CKC zijn eerste kans. Daarna nam Poortugaal het initiatief via snelle gevarieerde aanvallen meestal via de rechter snelle vleugelspits van Poortugaal. Maar de CKC verdedigers Mark de Borst, Stefan Brons, Damien Huijbregtse, Victor Loop en de keeper Perry Heijser hielden stand. Het meeste gevaar van Poortugaal kwam via een aantal corners. Toch was het CKC via een aantal snelle counters heel gevaarlijk was. Na een kwartier counterde CKC via Bjorn Setoe op eigen helft met een splijtende pass door het midden naar Daan Oostdijk die de keeper zag uitkomen schoot de bal die millimeters net naast ging. Paar minuten later via weer een mooie aanval van CKC die alleen tegengehouden kon worden door een overtreding, zo'n 18 meter schuin rechts voor het doel van Poortugaal. Mark de Borst nam de vrije trap en krulde de bal over de muur in de rechter bovenhoek een beauty van een doelpunt 1-0. Verbaast Poortugaal maar niet voor lang, vijf minuten later een hele grote kans weer van rechts, deze werd ingekopt tegen de lat en stuiterde van de grond tegen onze keeper Perry Heijser, onderwijl had de Scheidsrechter al gefloten voor buitenspel. Na een half uur had CKC geluk weer die snelle rechterspits van Poortugaal, een strakke voorzet schampte de rug van onze linkerverdediger Stefan Brons en kwam tegen de verste paal en kaatste het veld in. Toch in de 35e minuut scoorde Poortugaal de 1-1 via een slordigheid balverlies bij het uitverdedigen van CKC. Daarna werd Poortugaal sterker maar onze keeper Perry Heijser zorgde met sterk keeperswerk dat CKC met 1-1 de rust inging.

Vol vertrouwen ging CKC de tweede helft in, wetende dat Poortugaal deze stand slecht verteerde. Toch was het weer CKC die via een corner van Poortugaal op rechts vanuit de verdediging snel counterde via Daan Oostdijk, Nick Koster, Bjorn Setoe en weer Nick Koster licht uit balans gebracht net naast schoot. Daarna was het Poortugaal die sterker werd, maar daar was het middenveld Ruben Schippers, Kaj Platteschor, Finn Zijta en weer de verdedigers en keeper Perry Heijser die voorkwamen dat de stand veranderde. Halverwege eigen helft in de 60e minuut zag Nick Koster dat de keeper van Poortugaal te ver van doel stond en schoot, de keeper strekte zich en met de tippen van zijn vingers kon hij de bal tot corner tikken. Poortugaal bleef aanvallen, maar CKC bleef knokken en zoeken naar de counter. Na een balverlies van CKC op de helft van Poortugaal werd de bal snel gespeeld naar de spits van Poortugaal die net buiten de 16 meter in duel kwam met de keeper Perry Heijser, de scheidsrechter floot en gaf Perry Heijser zijn tweede gele kaart. Perry Heijser werd vervangen door Tim Bader, CKC moest nog meer dan een kwartier verder met 10 man. Ondanks dat kon Poortugaal de 1-1 niet de veranderen wat zij ook probeerde, CKC hield stand door de aanvallers van Poortugaal geen millimeter ruimte te geven. Na de 95 minuten moest er penalty's genomen worden, deze werden beter genomen door Poortugaal, CKC scoorde 2x en Poortugaal 4x. Na afloop in de kleedkamer kwam er toch nog een glimlach op de gezichten van de CKC spelers en staf beide waren trots op hoe er was gespeeld en gevochten.

Opstelling: Perry Heijser (Tim Bader), Mark de Borst 1 dlp., Damien Huijbregtse, Stefan Brons, Victor Loop, Ruben Schippers, Kaj Platteschor (Yairo v. Horik), Finn Zijta (Swen Carlier), Daan Oostdijk, Nick Koster, Bjorn Setoe. Reserves: Yairo v. Horik, Yari Schoonbeek, Swen Carlier, Jesse Loozen en Tim Bader.

Penalty's: scoorde Tim Bader en Nick Koster