• CKC komt sterk terug

  7 dec 2019
 • Vandaag moest CKC spelen tegen Overmaas, een ploeg die vlak onder de top staat in de ranglijst. Na de gevoelige nederlaag van de afgelopen week was het zaak dat de ploeg uit Kralingseveer de draad weer op zou pakken en zou laten zien dat het een van de beste teams is in de competitie. Op het fraaie onderkomen van Overmaas op Rotterdam-Zuid, onder een grijs wolkendek, voldeed CKC met verve aan die opdracht en won het met grote cijfers van de thuisclub.

  De technische staf kon weer beschikken over Vinicius Bongaertz die op de spitspositie begon (hij zou het een helft uithouden en in de tweede helft startte Mick Veldhoen in zijn plaats). Damien Huibregtse zat op de bank en kwam voor het eerst in lange tijd in het veld voor het laatste half uur waarin hij verdienstelijk speelde en met een schot van buiten de zestien de lat zou raken.

  CKC herstelde zich goed van de klap van vorige week en speelde met veel flair en scherpte. In de eerste helft had men niets te vrezen van de thuisploeg en was CKC, vaak met mooi voetbal, heer en meester in het veld. Er werd naar hartenlust gecombineerd en de creativiteit, die tegen Bolnes nog zo ontbrak, was weer terug in de ploeg. Dat leidde in de eerste fase tot de 0-1 door Fabian Lemmob die halfslachtig verdedigen van Overmaas effectief afstrafte. Bjorn Setoe raakte eerst nog de paal alvorens Vinicius Bongaertz de 0-2 binnenschoot. De 0-3 kwam op naam van Bjorn Setoe die aan het einde stond van een fraaie aanval via onder andere Mark de Borst en Stefan Brons. Fabian Lemmob, die tussendoor ook nog de paal raakte en in kansrijke positie net naast het doel mikte, zorgde voor de rust voor de 0-4 uit een slim genomen vrije trap van Jeffrey Bourne.

  In de tweede helft was het spel van CKC minder vloeiend dan voor rust, mede door de wissels en de omzettingen in het team. Toch wisten de bezoekers ook in de tweede helft het spel volledig naar zich toe te trekken en scoorden zij nog twee maal. Mick Veldhoen schoot de 0-5 binnen en Bjorn Setoe kopte een voorzet van Fabian Lemmob binnen voor het zesde doelpunt van CKC. Tussendoor wist Overmaas uit een snel en efficiënt uitgevoerde counter de 1-5 eretreffer te produceren maar de overwinning van CKC kwam geen moment in gevaar. En evenals in de eerste helft werd ook na rust een aantal maal het aluminium geraakt. Eindstand 1-6.

  De trainer van CKC, Mario Meijer, was na afloop vol lof over zijn team. “Ik ben met name blij met de reactie die we hebben gegeven na de domper van vorige week” zo keek hij terug op de wedstrijd. “In de eerste helft hebben we echt goed gevoetbald, regelmatig was het ook mooi om te zien. Dan wordt het moeilijk om dat niveau in de tweede helft vast te houden, dat heb ik in de rust ook al gezegd, maar de jongens zijn blijven gaan met veel inzet en power. Ik ben hartstikke tevreden met onze verrichtingen van vandaag”.

  Volgende week speelt CKC op eigen terrein de laatste wedstrijd van de competitie voor de winterstop. Op zaterdag 14 december aanstaande is SDV, de hekkensluiter, de tegenstander op Sportpark ’t Veer. Aanvang om 14.45 uur.

  CKC; Heijser; Van der Schelling, Van der Spoel, De Borst, Brons; Schippers (60 Huibregtse), Bourne, Koster (60 Bader); Setoe, Bongaertz (46 Veldhoen), Lemmob

  Voor meer foto’s kunt u terecht op de facebook pagina van CKC 1