• CKC knokt zich tegen koploper Oliveo naar een gelijkspel

  • CKC knokte zich thuis tegen de koploper Oliveo naar een gelijkspel 1-1.

    CKC en Oliveo namen voor de wedstrijd 1 minuut stilte in acht ter nagedachtenis van de verschrikkelijke aardbevingen in Turkije en Syrië.

    Na 3 minuten stuurde Thom Ritmeijer met een perfecte pass naar in de diepte sprintende Yairo van Horik de bal stuiterde in de zestien één keer op, toen nam Yairo van Horik de bal gelijk op zijn pantoffel snoeihard ging de bal in de verste hoek van het doel 1-0. Dat was een verrassend begin van de wedstrijd. Oliveo was even van slag, maar na 15 min. was het Oliveo die de overhand kreeg, CKC werd steeds verder terug gedrongen. Het was aan Perry Heijser onze keeper te danken dat Oliveo niet kon scoren. In de 30 min. tikte Perry Heijser met een snelle reflex met de vingertoppen de bal uit het doel. Tien minuten later was het CKC die via een mooie aanval op gezet door Joey van Oosten in een dubbele combinatie met Finn Zijta zag Joey van Oosten de opkomende back Stefan Brons op links aankomen, die speelde direct in de zestien Yairo van Horik aan zijn harde schot werd gestopt door de goede keeper van Oliveo. CKC hield de voorsprong tot aan de rust.

    In de rust werd er gewisseld Ruben Schipper, Karel Bleichrodt en Björn Setoe in de plaats voor Auke Meijer, Finn Zijta en Jesse Loozen. Oliveo nam direct het heft in handen en weer was het Perry Heijser die met goed keeperswerk het doel schoon hield. CKC loerde op de counter waarin Joey van Oosten een belangrijke rol speelden. Hij zetten een aanval op links en plaatste de bal naar Yairo van Horik die schuin voor het doel net over schoot. Daarna was het weer Oliveo die binnen een aantal minuten 4 corners forceerde. Die wel veel spanning opleverde maar geen doelpunten. In de 60e min. een counter van CKC op rechts ging maar net over. Even later op de middenveld van CKC een omhaal die toevallig bij Björn Setoe aan kwam, op snelheid langs een verdediger snelde en vanaf 30 meter een hard schot die de keeper van Oliveo maar moeilijk onder controle kreeg. in de 70e min. op de helft van Oliveo verloor CKC de bal aan een middenvelder van Oliveo die gelijk zijn spits aan het werk zetten met een perfecte diepe bal, de snelle spits was op snelheid niet meer te verdedigen op de 16 meterlijn schoot hij in de linkerhoek Perry Heijser raakte de bal nog maar deze was zo hard dat hij in het doel van CKC verdween 1-1. Inmiddels was Jeffrey Bourne in het veld gekomen voor de moegestreden Kaj Platteschor en even later Swen Copier voor Thom Ritmeijer, dat gaf CKC wat meer energie en voetbalde zich onder de druk uit van Oliveo. De laatste 15 minuten was het CKC die kansen creëerden. Maar ook bij Oliveo stond een goede keeper onder de lat hij voorkwam dat CKC kon scoren. Zoals een supporter van CKC zei, Oliveo was iets beter maar vooral de laatste 15 minuten van de wedstrijd kreeg CKC nog een aantal kansen. Gezien de hele wedstrijd zei de de goed leidende scheidsrechter M.G.L. Sinke was de 1-1 de juiste uitslag. 

    Opstelling: Perry Heijser, Mark de Borst, Mike v.d. Spoel, Stefan Brons, Auke Meijer (45e Karel Bleichrodt), Thom Ritmeijer (78e Swen Copier), Finn Zijta (45e Ruben Schippers), Kaj Platteschor (69e Jeffrey Bourne), Joey van Oosten, Jesse Loozen (45e Björn Setoe), Yairo van Horik 1dlp.