• CKC kampioen!

• CKC kampioen 4e klasse D

CKC na meer dan 3 decennia tot nu toe ongeslagen kampioen, de laatste twee wedstrijden willen we dan ook perse winnen. Het grote feest was op 28 mei gepland, maar verrassend verloor Groeneweg van Zoetermeer. Het was een bizarre wedstrijd, FC Banlieue had wat goed te maken met CKC na de uit nederlaag van 16-1 tegen CKC. CKC begon aan de wedstrijd goed gelijk een aantal kansen waarvan twee niet te missen. Het was FC Banlieue die na 15 min. scoorde Victor Loop liet de bal onder zijn voetbalschoen door slippen dat was een makkelijke prooi voor de snelle spits van FC Banlieue in eerste instantie blokkeerde Perry Heijser nog de bal maar stuiterde van hem af en de spits schoot de bal binnen 0-1. In de 18e min. scoorde CKC de 1-1 Joey v. Oosten kreeg de bal vanuit een kluts en haalde gelijk uit hard en onhoudbaar. Vijf minuten later was het 1-2 Yairo v. Horik ziet de opkomende linksback Stefan Brons de zestien binnenkomen en zijn pass is precies Stefan Brons schiet, de keeper duikt en raakt de bal nog maar langzaam schuift de bal in het doel. Twee minuten later was het 1-3 op links weer Yairo v. Horik zijn pass naar Joey v. Oosten die loopt de zestien in en passeert de keeper op de achterlijn met twee bewegingen en tikt de bal naar Björn Setoe die praktisch op de doellijn de bal binnen tikt. Yairo v. Horik schiet nog hard de keeper krijgt zijn vingertoppen er tegen de bal komt tegen de lat. In de 38e min. Joey v. Oosten passeert in de zestien een verdediger en de keeper bij de achterlijn tikt hij de bal naar Björn Setoe die weer een binnentikkertje krijgt 4-1. CKC was als team voetballend beter , maar bij FC Banlieue liepen een paar zeer goede voetballers en ook heel snel, die onze verdediging het heel lastig maakten. Net voor de rust een mooie aanval over veel schijven de hoofdrollen voor Joey v. Oosten en Kaj Platteschor schoot Joey v. Oosten de bal hard tegen de lat.

In de tweede helft werd er gewisseld, Ruben Schippers (stond op scherp gele kaarten), Kaj Platteschor en Damien Huibregtse, voor Mike vd. Spoel, Finn Zijta en Karel Bleichrodt. Mark de Borst schoof naar het middenveld. De tweede helft was rommelig haastig bij CKC de linies sloten niet aan en dat is gevaarlijk wannee er bij FC Banlieue in de aanval snelle en gevaarlijke spelers aanwezig zijn. FC Banlieue scoorde vanuit een corner na slecht uitverdedigen 2-4. Na 60 min. ging CKC nog twee keer wisselen Yairo v. Horik en Stefan Brons eruit, Swen Copier Jesse Loozen erin. Het bracht iets meer felheid bij CKC. 66e min. Swen Copier gaf een prachtige voorzet die Björn Setoe mooi afronden 2-5. Één minuut later Nick Koster in de diepte aangespeeld ziet Björn Setoe vrij staan in de zestien 2-6. Weer één minuut later was het die snelle handige aanvaller vrij voor Perry Heijser kwam en hem omspeelde de 3-6. Daarna was CKC niet meer geconcentreerd want de spelers begrepen dat Zoetermeer toen voor stond met 3-1 en besefte op dat moment dat zij kampioen waren. Dat koste wel voor hachelijke situaties in de zestien van CKC in de 87e min. kwam FC Banlieue nog op 4-7. Gelukkig maakten Karel Bleichrodt in de 91e min. op een voorzet van Björn Setoe de 4-7 na een paar minuten vierden we met de in grote aantallen mee gekomen supporters uitbundig het kampioenschap. Helaas kon Mario Meijer het feest niet fysiek bijwonen want zijn Excelsior moest uit naar Heracles 1-3 gewonnen dus een dubbel feest voor Mario Meijer.

Opstelling: Perry Heijser, Mark de Borst, Victor Loop, Damien Huibregtse (Karel Bleichrodt 45e min. 1 dlp.), Stefan Brons 1 dlp.(Swen Copier 60e min.), Ruben Schippers (FinnZijta 45e min.), Kaj Platteschor (Mike v.d. Spoel), Joey v. Oosten 1 dlp., Yairo v. Horik (Jesse Loozen), Nick Koster, Björn Setoe 4 dlp.