• CKC is Hillegersberg de baas

• CKC wint uit van Hillegersberg 0-3.

Hillegersberg had vrijwel de gehele wedstrijd het initiatief zonder echt gevaarlijk te zijn, in de eerste helft 2 kansen waarvan een hele grote. CKC was heel slordig als excuus in de eerste helft de grillige wind tegen. Normaal kan CKC zich meestal wel voetballend onderuit voetballen en de aanval opzoeken. In deze wedstrijd lukte het maar bar weinig, veel balverlies en vaak de verkeerde keuzes makend. Toch was de eerste echte aanval in de 10 min. voor CKC een mooie combinatie tussen Joey van Oosten en Finn Zijta schoot Joey van Oosten net voor langs. In de 15e min. de tweede aanval was het wel raak een dubbele combinatie tussen Karel Bleichrodt en Bjorn Setoe scoorde de rechtsback Karel Bleichrodt de 0-1. Daarna voetbalde CKC ietsjes beter. Toch nam Hillegersberg het initiatief weer over, net voor de rust kreeg Hillegersberg haar grootste kans, hun spits kopte na een mooie aanval over rechts net voor langs. In de rust gaf Mario Meijer aan dat het qua mentaliteit in orde was voetballend niet, de afspraken werden nog eens doorgenomen en deze door te zetten in de tweede helft.

In de tweede helft begon CKC beter, maar al gauw nam Hillegersberg het initiatief weer over, pas in de 70e min. kreeg Hillegersberg zijn eerste grote kans die niet werd benut. Intussen was Yairo van Horik ingevallen voor Jeffrey Bourne. In de 80e min. kreeg CKC zijn eerste grote kans Nick Koster werd aangespeeld zag Yairo van Horik rechts diep gaan die hard voorgaf waar Björn Setoe vrij voor de keeper net de bal miste. Hillegersberg ging nog meer risico's nemen, waardoor CKC meer ruimte kreeg om te counteren. In de blessure tijd scoorde Hillegersberg, maar de goed leidende scheidsrechter M.G. Begeer keurde het doelpunt af, omdat de keeper Jaimie de Jong die bal in bezit had tegen zijn hoofd werd geraakt waardoor hij de bal losliet. Nadat Jaimie de Jong was opgeknapt, nam hij zelf de vrije trap die bereikte Yairo van Horik deze tikte door naar Nick Koster en die zag Björn Setoe vrij staan en deze scoorde simpel de 0-2 binnen. De 0-3 was een heel fraaie counter, een dubbele combinatie tussen Finn Zijta en Björn Setoe die scoorde. Tussen de beide doelpunten miste Björn Setoe nog twee hele grote kansen. Maar de keeper van Hillegersberg voorkwam dat beide malen.

Opstelling: Jaimie de Jong, Mark de Borst, Victor Loop, Swen Copier, Karel Bleichrodt 1 dlp., Ruben Schippers, Jeffrey Bourne (Yairo van Horik), Joey van Oosten (Daan Oostdijk), Finn Zijta, Nick Koster en Björn Setoe 2 dlp. Overige Reserves: Tim Bader en Sven Tacq.