• CKC in slotfase onderuit

 • Afgelopen zaterdag speelde CKC in de tweede ronde van de nacompetitie uit tegen Bergambacht. Op een stormachtig sportpark in Bergambacht waar slagregens het veld teisterden in de eerste helft, wachtte een lastige tegenstander waarmee CKC het traditiegetrouw moeilijk heeft aangezien beide ploegen niets voor elkaar onder doen. Beide ploegen hebben ook expliciet promotie naar de derde klasse als doel.

  De technische staf had de beschikking over een complete en fitte selectie waarbij ook Sebastiaan Kooijman weer was aangesloten, die bezig is aan zijn laatste wedstrijden voor CKC1 nadat hij heeft aangegeven volgend jaar geen deel meer uit te zullen maken van de selectie. Trainer Mario Meijer had zijn opstelling iets aangepast in verband met de verwachte speelwijze van de tegenstander en had gekozen voor meer defensieve zekerheid. Daarvoor zakte Mike van der Spoel een linie terug en begon hij in het centrum van de verdediging, samen met Damien Huibregtse, terwijl Marlon van der Schelling als rechtsback aan de aftrap verscheen. Vinicius Bongaertz startte in de spits en Nick Koster nam de positie in van meest aanvallende middenvelder.

  Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat hier twee teams speelden die beide de 4e klasse ontgroeid zijn en verdienen om hogerop te gaan. CKC probeerde de wedstrijd naar zich toe te trekken met geduldig en verzorgd voetbal, Bergambacht kwam steeds gevaarlijk door vanuit de omschakeling. Daarmee hielden de teams elkaar redelijk in evenwicht. Na een kwartier had de wedstrijd volledig op z’n kop kunnen gaan toen Bjorn Setoe bij een snelle uitbraak de verdediging van de thuisploeg achter zich liet en als doorgebroken speler slechts door een overtreding op de rand van het strafschopgebied kon worden gestopt. Tot verbazing van alles en iedereen op het sportpark volstond de scheidsrechter evenwel met slechts geel zodat allebei de teams met elf tegen elf door konden voetballen. De beste kans uit de eerste helft was vlak voor tijd voor CKC maar de keeper van Bergambacht stond in de weg. Ruststand 0-0.

  De tweede helft was ongemeend spannend. De thuisploeg begon met een goede kans en CKC antwoordde direct met een prima mogelijkheid aan de andere kant die rakelings voorlangs ging. Het spel golfde op en neer maar Bergambacht brak uiteindelijk de ban. Een aanvaller van dat team verschalkte de verdediging van CKC en zette vanaf links hard en laag voor waar een medespeler klaar stond om de bal binnen te schieten. De meegelopen aanvoerder van CKC, Ruben Schippers, deed een uiterste poging de bal nog weg te glijden voor de voeten van die speler maar raakte de bal daarbij zodanig dat die hard achter zijn eigen keeper in het doel vloog voor de 1-0. De bezoekers lieten zich echter niet uit het veld slaan en namen het initiatief over en gingen heel gedreven op zoek naar de aansluitingstreffer. Die viel ook na tien minuten toen Mike van der Spoel bij een corner de bal hard binnen kopte voor de 1-1.

  Inmiddels ging de vermoeidheid een rol spelen en waren er her en der op het veld tekenen van kramp te zien. Toch bleven beide teams op zoek naar de winnende goal. Jeffrey Bourne schoot bijna raak uit een vrije trap en aan de andere kant schoot een aanvaller van Bergambacht hard op de paal. Vijf minuten voor tijd was het toch gedaan. Bergambacht schoot van dichtbij raak, via keeper Perry Heijser die de bal nog wel raakte maar niet uit zijn doel wist te houden. CKC kwam die klap niet meer te boven. Met Sebastiaan Kooijman als pinchhitter deed men nog wel een poging om Bergambacht onder druk te zetten maar de gelijkmaker kwam niet meer in beeld.

  Na het laatste fluitsignaal vierde Bergambacht opgelucht feest terwijl CKC teleurgesteld de kleedkamers opzocht. In de wetenschap dat het seizoen er op zit en dat volgend seizoen opnieuw alles op alles gezet moet worden om promotie af te dwingen.

  CKC; Heijser; Van der Schelling, Van der Spoel, Huibregtse, Brons; Schippers, Bourne, Koster; Setoe (90 Bader), Bongaertz (79 Van Westen), Van Horik (86 Kooijman)