• CKC heer en meester

  14 sep 2019
 • Afgelopen zaterdag speelde CKC in de bekercompetitie de laatste wedstrijd in de poule. Op Sportpark ’t Veer ontving de ploeg uit Kralingseveer het team van derdeklasser Lekkerkerk.

  Bij CKC kon men niet beschikken over Damien Huibregtse die door zijn blessure nog enkele weken uitgeschakeld zal zijn maar verder was de selectie compleet. Mike Spoel vormde het centrum met Mark de Borst en voor het overige werkt de staf toe naar de uiteindelijke basis voor de competitiestart van volgende week.

  Vanaf de aftrap was het spel volledig in handen van de thuisploeg die het initiatief gedurende de gehele wedstrijd ook niet meer uit handen zou geven. Met snel combinatiespel en een verzorgde opbouw probeerde men de tegenstander stuk te spelen en in de wedstrijd zou het balbezit van CKC boven de 65% uitkomen. Toch was het Lekkerkerk dat de score al vroeg in de wedstrijd opende. In wat de enige gevaarlijke aanval van de bezoekers van de gehele 90 minuten zou blijken te zijn kregen zij een makkelijk gegeven penalty mee. Dat buitenkansje werd verzilverd waarna CKC op zoek moest naar de gelijkmaker. De kans daarop kwam ook al snel maar de aan CKC toegekende penalty werd niet verzilverd zodat de thuisploeg opnieuw op zoek moest naar de aansluitingstreffer. Op een kwart van de wedstrijd lukte het CKC echter wel om te scoren. Mick Veldhoen schoot een voorzet van Stefan Brons beheerst binnen voor de 1-1 waarna Nick Koster niet veel later de 2-1 op het scorebord zette. Daar bleef het echter bij tot de rust, ondanks diverse mogelijkheden voor CKC. De paal en de keeper van Lekkerkerk stonden succes evenwel in de weg.

  Het spelbeeld veranderde niet in de tweede helft. CKC bleef de bovenliggende partij, kreeg kansen maar scoorde niet. Lekkerkerk deed af en toe een poging om gevaarlijk te worden maar kon geen vuist maken. Vlak voor het einde van de wedstrijd was het uiteindelijk Tim Bader die de ban brak en de 3-1 maakte. Hij krulde een vrij trap van vlak buiten de 16 fraai over de muur en buiten bereik van de keeper in het doel.

  Volgende week begint CKC aan de competitie met als doel promotie naar de derde klasse te bewerkstelligen. De eerste tegenstander is De Egelantier Boys en de wedstrijd staat op het programma voor zaterdag 21 september om 14.30 op Sportpark Schulpweg in Rotterdam-Zuid.

  CKC; Heijser; Van der Schelling (70 Sliep), Van der Spoel, De Borst, Brons (70 Bader); Schippers, Bourne, Koster; Setoe (70 Bleichrodt), Veldhoen, Bongaertz