• CKC haakt af in strijd om kampioenschap

 • Zaterdag speelde CKC een belangrijke wedstrijd in de strijd om het kampioenschap van de 4e klasse F. Op een grijs en druilerig Sportpark ’t Veer ontving het de ploeg van Bergambacht die op een gedeelde eerste plaats staat met Nieuwerkerk. CKC stond op drie punten en kon bij een overwinning gelijk komen met Bergambacht.

  De selectie van de thuisploeg, waar Mike van der Spoel weer fit is en aanvoerder Ruben Schippers voldoende hersteld was van een blessure om in de basis te starten, was compleet maar men kon niet beschikken over de geschorste spits Nick Koster. Trainer Mario Meijer had in zijn basiselftal een plekje ingeruimd voor Karel Bleichrodt die op het middenveld startte.

  Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd. CKC had daarbij een flitsende start en wist al vroeg in de wedstrijd de leiding te nemen door een doelpunt van Bjorn Setoe die van dichtbij hard uithaalde en de keeper van Bergambacht kansloos liet. Daarna zakte CKC in en liet het het initiatief aan de bezoekers die gretig de aanval zochten. Dat leidde nog wel tot een doelpunt voor Bergambacht uit een snel genomen vrije trap maar de scheidsrechter keurde de treffer af wegens buitenspel. CKC had moeite om de rust te bewaren en leed veel, vaak onnodig, balverlies maar wist ook een aantal maal gevaarlijk uit te breken. Gescoord werd er niet meer zodat de rust inging met een 1-0 stand.

  Bergambacht begon de tweede helft met de duidelijke intentie om zo snel mogelijk de gelijkmaker te scoren en daartoe zette de technische staf een extra aanvaller in het veld en ging het nog meer op de aanval spelen. Dat leverde resultaat op, de 1-1 viel door een geplaatst schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Beide partijen realiseerden zich dat een gelijkspel niet voldoende was en gingen op zoek naar de overwinning. De bezoekers hadden daarbij het initiatief maar CKC probeerde met diepe ballen de aanvallers op snelheid te lanceren. Daarmee stichtten ze wel gevaar maar echte kansen leverde dat niet op. Aan de andere kant was Bergambacht een aantal keer dreigend zodat het spannend bleef. Tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd (die veelvuldig onderbroken werd door blessurebehandelingen als gevolg van de vele scherpe duels die werden uitgevochten) wist Bergambacht alsnog de winnende treffer te maken. Uit een voorzet vanaf de zijkant wist de spits de bal fraai buiten bereik van keeper Heijser binnen te koppen. In de slotfase ging CKC met alle energie die het nog overhad op zoek naar de gelijkmaker maar tot scoren wisten ze niet te komen.

  Zo verloor CKC deze cruciale wedstrijd met 1-2 en heeft het nu een achterstand van 6 punten op de beide koplopers. Uit de laatste vier wedstrijden heeft de ploeg uit Kralingseveer 1 punt gehaald en daarmee lijkt de kans op de titel verkeken. Vanwege de winst van de eerste periode is men echter wel verzekerd van deelname aan de play-offs.

  Volgende week speelt CKC uit tegen Swift Boys. Aanvang op zaterdag 9 februari om 14.30 uur op Sportpark Swift Boys aan de Prinsenlaan.

  CKC; Heijser; Van der Schelling, Huibregtse, Derksen (65 Van der Spoel) Brons; Schippers, Bourne, Bleichrodt (46 Van Westen); Van der Linden ,Van Horik, Setoe (80 Bader)


  Voor meer foto’s kunt u terecht op de facebook pagina van CKC 1