• CKC goed op schot in Ridderkerk

  13 apr 2019
 • Ckc goed op schot in Ridderkerk

  Op een koud sportpark in Ridderkerk, waar zon en donkere wolken elkaar afwisselden, speelde CKC zaterdag de uitwedstrijd tegen Bolnes, de nummer zeven van de ranglijst. Ook tegen deze tegenstander had CKC iets goed te maken aangezien de heenwedstrijd thuis in Kralingseveer verloren ging met 2-3 hetgeen niet alleen de eerste nederlaag van het seizoen betekende maar ook kostbaar puntverlies op had geleverd.

  De selectie van trainer Mario Meijer was op sterkte maar Jeffrey Bourne had een trainingsachterstand en begon op de bank. Mike van der Spoel stond op het middenveld geposteerd en Diederik Derksen vormde met Damien Huibregtse het centrale verdedigingsduo.

  CKC liet er vanaf het begin geen twijfel over bestaan dat ze vol voor de winst gingen. De ploeg zette direct aan en greep de tegenstander bij de keel. Dat leverde binnen tien minuten ook de 0-1 op door toedoen van Bjorn Setoe die op de hem kenmerkende wijze vanaf rechts op snelheid het strafschopgebied insneed en hard, laag en doeltreffend uithaalde. Daarna duurde het even maar nadat Bjorn Setoe tot twee keer toe onreglementair afgestopt werd binnen de zestien meter schoot Nick Koster vanaf de penaltystip koel de 0-2 en de 0-3 binnen. Nog voor de pauze liep CKC eenvoudig uit naar 0-5. De bezoekers combineerden op snelheid tot op de achterlijn waarna eerst Mike van der Spoel en vervolgens vlak voor het rustsignaal Bjorn Setoe de 0-4 en de 0-5 binnen konden lopen.

  In de tweede helft was de thuisploeg feller en opportunistischer dan voor rust. CKC had moeite om het eigen spel goed uit te voeren en er ontstond een rommelige fase waarin (behalve de plots neerdalende hagel) niets noemenswaardig gebeurde. Het laatste kwartier trokken de bezoekers de wedstrijd echter weer naar zich toe en verbeterde het niveau van het spel. CKC domineerde, was aanvallend gevaarlijk en wist uiteindelijk een uitslag van 0-7 op het scorebord te krijgen. Yairo van Horik kopte de 0-6 binnen en Bjorn Setoe omspeelde de keeper van Bolnes en schoot met zijn derde treffer de eindstand binnen.

  De technische staf van CKC was tevreden met de uitslag en met het vertoonde spel. “In de eerste helft zetten we goed druk en wonnen we de duels en hadden alle tweede ballen”, aldus assistent-trainer Diederik Timmermans na afloop. “We hadden in het begin van de tweede helft moeite met de veranderingen bij de tegenstander maar toen het eenmaal weer stond maakten we het goed af.”

  Volgende week speelt CKC thuis tegen Ammerstolse SV. Aanvang op zaterdag 20 april om 14.45 uur op Sportpark ‘t Veer.

  CKC; Heijser; Bleichrodt, Huibregtse, Derksen (67 Van der Schelling), Brons (46 Bourne); Schippers, Van der Spoel, Van Westen; Setoe, Koster (75 Bongaertz), Van Horik