• CKC - Excelsior 6-0

• CKC verslaat uiteindelijk makkelijk Excelsior.

De v.v. CKC schonk deze zaterdag aandacht aan de afschuwelijke oorlog in Oekraïne door een gedeelte van de kantine omzet te schenken aan Oekraïne. De beide elftallen met de pupil van de week Sacha van Golden voorop en met de vlag van Oekraïne betraden het veld, trouwens de pupil van de week scoorden. Na een paar minuten nam CKC het initiatief over van Excelsior dat resulteerde in de 11e min. voor de 1-0, een aanval van achteruit aan de linkerkant de bal kwam bij de linksback Swen Copier die hoog stond en op de hoogte van de zestien hard voorgaf en deze bereikte Björn Setoe die zuiver en hard richting de linkerhoek scoorde. Daarna was het CKC wat aanviel maar heel slordig omging met de kansen. Excelsior probeerden zich er onderuit te voetballen maar werd zelden gevaarlijk, behalve net voor de rust moest Jaimie de Jong in actie komen hij de tikte met zijn vingertoppen een hard schot van de aanvaller van Excelsior tot corner uit deze corner geen gevaar.

In de 2e helft kwam Kaj Platteschor in het veld voor Yairo van Horik. CKC nam weer direct het initiatief, dat uitte zich na 10 min in de 2-0 een strakke bal op Nick Koster die diep ging en de achterlijn opzocht hard voor gaf zo zuiver dat Björn Setoe alleen de bal hoefde binnen te lopen. CKC beheerste de wedstrijd maar moest wel attent blijven omdat Excelsior spelers wel technische vaardig waren. Inmiddels kwam Stefan Brons na een vervelende blessure periode in het veld voor Swen Copier. Het duurde tot ver in de laatste kwartier dat het wachten wat dat Excelsior brak. Met fraaie combinaties en het zoeken van de snelle spitsen Nick Koster en Björn Setoe scoorden CKC de 3-0 door een assist van Nick Koster Björn Setoe zijn hattrick. Op aangeven van Björn Setoe scoorde Joey van Oosten we 4-0. Een prachtige aanval Joey van Oosten ziet de opgekomen rechtsback Karel Bleichrodt deze geeft hard voor die Björn Setoe zuiver binnen schoot 5-0. De 6-0 was een typisch voorbeeld dat Excelsior het had opgegeven, de keeper aarzelde te lang zag geen afzet mogelijkheden waardoor Joey van Oosten de bal ontfutselde en Daan Oostdijk aanspeelde die net was ingevallen en makkelijk scoorde. Na afloop deden de spelers van beide elftallen en haar supporters hun uiterste best om de omzet kantine te verhogen ten gunste van Oekraïne.

Opstelling: Jaimie de Jong, Mark de Borst, Damien Huibregtse, Swen Copier (Stepan Brons), Karel Bleichrodt, Jeffrey Bourne (Yari Schoonbeek), Ruben Schippers (Daan Oostdijk 1dlp.), Joey van Oosten 1dlp., Yairo van Horik (Kaj Platteschor), Björn Setoe 4 dlp., Nick Koster.